Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Η συμβολή του Ιράκ και των Κούρδων στην εξουδετέρωση του Αλ-Μπαγκντάντι

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ έδωσε στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρισκόταν ο ηγέτης του Ι...


Η υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ έδωσε στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιδρομή που φέρεται ότι οδήγησε στον θάνατό του.

Η υπηρεσία πληροφορήθηκε σε ποιο σημείο βρισκόταν ο Μπαγκντάντι από έγγραφα που βρήκε σε μυστική τοποθεσία στη δυτική έρημο του Ιράκ αφού συνέλαβε δύο Ιρακινούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που ανήκαν στον «εσωτερικό κύκλο» του, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters





«Συντονιζόμασταν διαρκώς με τη CIA παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που διαθέτει η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις κινήσεις του Μπαγκντάντι και το μέρος όπου κρύβεται», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή η συνεργασία ήταν επιτυχής και επιτεύχθηκε ο τελικός στόχος που ήταν να φονευθεί ο Μπαγκντάντι».

H συμμαχία SDF – ΗΠΑ
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.



Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Μπαγκντάντι πιστεύεται πως σκοτώθηικε σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσαν πηγές στην περιοχή, και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τρμαπ πρόκειται να κάνει μια «μείζονα δήλωση» από τον Λευκό Οίκο.

Τα πτώματα που βρέθηκαν
Τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης που είχε στόχο τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, το πτώμα του οποίου πήραν μαζί τους οι επιτιθέμενες αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ο διοικητής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή.

Ο διοικητής αυτός δήλωσε πως οι επιτιθέμενες δυνάμεις πήραν μαζί τους και ένα δεύτερο πτώμα, που πιστεύεται πως είναι του υπαρχηγού του Μπαγκντάντι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters