Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταθέσεις-σοκ στη δίκη του «δράκου με το φλάουτο»: Αυτό που συνέβη στο παιδί μου θα το σημαδεύει για πάντα

Άρχισε σε δεύτερο βαθμό η δίκη του φλαουτίστα που φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες Τον εφιάλτη που έζησαν όταν κατάλαβαν ότι...


Άρχισε σε δεύτερο βαθμό η δίκη του φλαουτίστα που φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

Τον εφιάλτη που έζησαν όταν κατάλαβαν ότι η ανήλικη κόρη τους είχε πέσει θύμα των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων του 63χρονου, σήμερα, καθηγητή μουσικής και διακεκριμένου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βίωσαν ξανά σήμερα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, οι γονείς του μικρού κοριτσιού, που με τις καταθέσεις τους άνοιξαν την αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.




Ακριβώς ένα χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του 63χρονου σε 30 χρόνια κάθειρξη αλλά και την επιβολή προστίμου σε βάρος του ύψους 100.800 ευρώ, ξεκίνησε, σήμερα, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο μουσικό, ωστόσο, να μην βρίσκεται στο εδώλιο. Ο 63χρονος, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα με: Αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορίας.

Από τη δικαστική αίθουσα απουσίαζαν, όμως, και οι γονείς της δεύτερης ανήλικης που, κατά τη δικογραφία, επίσης έπεσε θύμα του μουσικού. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει φύγει από την Ελλάδα και διαμένει πλέον μόνιμα στη Δανία.

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα μιας ανήλικης κοπέλας, η οποία όταν ήταν 8 ετών άρχισε να κάνει μαθήματα μουσικής με τον 63χρονο σήμερα κατηγορούμενο. Η μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή της την αλλαγή στη συμπεριφορά της 11χρονης σήμερα κόρης της, αμέσως μετά τα μαθήματα μουσικής που είχε αρχίσει να κάνει με τον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε στο, η κόρη της μετά από κάποιους μήνες μαθημάτων έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει σε αυτά. Ωστόσο δεν είχε αποκαλύψει ούτε στην ίδια ούτε στον πατέρα της τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του ωδείου.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά η μητέρα του κοριτσιού: «Η κόρη μου άρχισε να παραπονιέται γύρω στον Απρίλιο. Έλεγε δεν θέλω να πάω στο μάθημα. Δυσανασχετούσε, πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της».

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο πως η ίδια έμαθε από την αστυνομία το καλοκαίρι του 2017 ότι υπήρχε καταγγελία άλλου παιδιού για ανάρμοστη συμπεριφορά του φλαουτίστα. «Στην αστυνομία το παιδί μου μίλησε. Τους είπε για θωπείες. Ενστερνίζομαι απόλυτα την κατάθεση της. Η ίδια είδα διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού μου», κατέθεσε η μητέρα τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος μουσικός συνεχώς εκθείαζε την κόρη της, λέγοντας της «ποσό καλή και ποσό όμορφη ήταν».

Η γυναίκα ανέφερε μάλιστα ότι μέχρι σήμερα η κόρη της φοβάται: «Το παιδί μου την παιδική του ηλικία την έχασε. Φοβάται μόνη της, θέλει να κοιμάται με τον αδελφό της. Είναι πολύ επιφυλακτική με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.


Από την πλευρά του ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας, είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι τα 59 δεν είχε κάνει τίποτα σε κανένα παιδάκι και μετά ξαφνικά τα 60 αποφάσισε να κάνει αυτά τα πράγματα...Το παιδί μου ακόμη και σήμερα δεν συζητά αυτό το θέμα με εμάς. Πήγαμε σε δυο παιδοψυχολόγους και μας είπαν ότι είναι πολύ ευαίσθητη ηλικία και να μην την πιέσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με τη σύγχυση των παιδιών. Νομίζω η κόρη μου δεν μίλησε γιατί ένιωθε τεράστια ντροπή. Ειδικά να πει στον μπαμπά της...».

Ο πατέρας της ανήλικης περιέγραψε επίσης πως ο ίδιος έμαθε από τους αστυνομικού τι συνέβη στο παιδί του. Κατάθεσε χαρακτηριστικά: «Με πήρε στο γραφείο ένας ανώτερος αξιωματικός και μου περιέγραψε τι είπε η Ειρήνη. Μου είπε ότι ο κατηγορούμενος τη χάιδευε μέσα και έξω από τα ρούχα της σε επίμαχα σημεία και επίσης ότι στον υπολογιστή του υπήρχαν φωτογραφίες της».

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως αυτό που συνέβη στο παιδί του θα τη σημαδεύει για πάντα. «Δεν είναι γρίπη αυτό να πάρει ντεπόν και να φύγει. Δεν φεύγει αυτό το πράγμα..», τόνισε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου. protothema.gr