Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κόλαση στην Χιλή! Τρεις νεκροί, φωτιές σε πελώρια κτίρια, στρατός στους δρόμους! Σοκαριστικές εικόνες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα σε σούπερ μάρκετ την ώρα που αυτό λεηλατείτο, στο Σαντιάγκο στην Χιλή. Το ποτήρι ξεχε...

Χιλή: Κόλαση! Τρεις νεκροί, φωτιές σε πελώρια κτίρια και απίστευτες εικόνες! video

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα σε σούπερ μάρκετ την ώρα που αυτό λεηλατείτο, στο Σαντιάγκο στην Χιλή. Το ποτήρι ξεχείλισε από τις αυξήσεις στα εισιτήρια του μετρό και μετατράπηκε σε ένα "εκρηκτικό" κύμα διαδηλώσεων και επεισοδίων.

Πρώτη φορά ο στρατός στους δρόμους του Σαντιάγο μετά το τέλος της δικτατορίας Πινοσέτ. Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Φλέγονται κτίρια, σταθμοί του μετρό, βενζινάδικα και επιχειρήσεις.




Είναι τα πρώτα θύματα των ταραχών που πλήττουν την πρωτεύουσα της Χιλής εδώ και δύο ημέρες, μετά την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, την οποία η κυβέρνηση ανακάλεσε χθες, Σάββατο. Η ανάπτυξη από χθες, στρατιωτών και αστυνομικών στην πρωτεύουσα, στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας έως σήμερα στις 13.00 ώρα Ελλάδας, δεν εμπόδισε να γίνουν επιθέσεις σε σταθμούς του μετρό, πλιάτσικο σε καταστήματα και διαδηλώσεις στους δρόμους. Είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες περιπολούν στο Σαντιάγο, στην Χιλή, μετά το τέλος της δικτατορίας του στρατηγού Αποικούντο Πινοσέτ το 1990.

“Τρεις άνθρωποι χάθηκαν σε πυρκαγιά μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι δύο κάηκαν και ο τρίτος διακομίστηκε σε βαριά κατάσταση σε νοσοκομείο όπου κατέληξε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η δήμαρχος του Σαντιάγο Κάρλα Ρουμπιλάρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα σε ένα τεράστιο σούπερ μάρκετ Lider, της αμερικανικής αλυσίδας Walmart, που βρίσκεται στο Σαν Μπερνάρντο στα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν παραβιάσει τις εισόδους του για να το λεηλατήσουν, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα της βίας που πλήττει το Σαντιάγο από την Παρασκευή, η οποία ξέσπασε από τις διαδηλώσεις κατά της αύξησης των εισιτηρίων στο μετρό.