Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία θέλει να φύγουν οι Κούρδοι από Μανμπίτζ και Κόμπανι – Την Τρίτη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν

Η Τουρκία και η Ρωσία θα συζητήσουν για την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συν...


Η Τουρκία και η Ρωσία θα συζητήσουν για την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- από τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι της βορειοανατολικής Συρίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Σότσι την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.




Η Άγκυρα συμφώνησε με την Ουάσιγκτον την Πέμπτη να σταματήσει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία για πέντε ημέρες ώστε να επιτρέψει στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG να αποχωρήσει από την υποτιθέμενη «ζώνη ασφαλείας», όπως αποκαλεί η Τουρκία τα εδάφη που θέλει να καταλάβει στη Συρία.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Σότσι την Τρίτη για έκτακτες συνομιλίες για τη Συρία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από την πολιτοφυλακή YPG να απομακρυνθεί από περιοχές όπου ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Μόσχα, έχει αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να δει ούτε έναν μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να μένει στην «ζώνη ασφαλείας» στο τέλος της περιόδου εκεχειρίας.

Δεν λέει όμως ποια θα είναι η «ζώνη ασφαλείας» κι εάν αυτή πλέον «χρειάζεται» αφού θα αναλάβουν τα σύνορα Ρώσοι και Σύροι. Ή μήπως όχι;

Να έχετε υπόψη σας ένα με τους Τούρκους ισλαμιστές. Διαστρεβλώνουν συνεχώς την αλήθεια και βάζουν πολλά ζητήματα μαζί στην ίδια παράγραφο.

Αυτό το κάνουν επειδή είναι αμόρφωτοι και με μη συγκροτημένη σκέψη αλλά δεν προσπαθούν και να το διορθώσουν επειδή νομίζουν ότι αυτή τους η αδυναμία λειτουργεί προς όφελός τους, δηλαδή ότι δημιουργούν σύγχυση στους συνομιλητές τους και στο τέλος κερδίζουν.

Βεβαίως εάν οι συνομιλητές είναι σοβαροί τους απαντούν: «μα τι ανοησίες λέτε, ασυλλόγιστα πράγματα, δίχως αρχή μέση και τέλος» και τους στέλνουν από εκεί που ήρθαν.

Η Τουρκία στην πραγματικότητα κερδίζει επειδή απειλεί τους πάντες με πόλεμο, επειδή γνωρίζει ότι κανείς δεν θέλει πόλεμο.

Μόλις εμφανιστεί ένας που θα την προειδοποιήσει με πολεμικά αντίποινα, αμέσως θα μαζευτεί.