Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν... μαινόμενος: Η Δύση τάσσεται στο πλευρό των τρομοκρατών - Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα

Νέες απειλές... κατά πάντων εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα 24ωρο πριν λήξει η εκεχειρία, που συμφωνήθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον και ...



Νέες απειλές... κατά πάντων εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα 24ωρο πριν λήξει η εκεχειρία, που συμφωνήθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τις χώρες της Δύσης ότι «τάσσονται στο πλευρό των τρομοκρατών» σε σχέση με την στρατιωτική επέμβασή της στη βορειοανατολική Συρία.




«Μπορείτε να το πιστέψετε; Όλη η Δύση τάσσεται στο πλευρό των τρομοκρατών και μας επιτίθενται όλοι μαζί. Ανάμεσά τους οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όλοι τους», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το τηλεοπτικό δίκτυο TRT World.

«Νόμιζα ότι είστε κατά της τρομοκρατίας. Πότε αρχίσατε να ενεργείτε σε συνεργασία με τους τρομοκράτες;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. Και στη συνέχεια ειρωνεύτηκε: «Οι YPG έχουν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και δεν έχω ενημερωθεί».

Επιπρόσθετα, ο Ερντογάν απείλησε ότι θα λάβει όλα τα «απαραίτητα» περαιτέρω μέτρα στη βορειοανατολική Συρία μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο, Τρίτη, με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θα συζητήσουμε αυτή τη διαδικασία με τον Πούτιν και στη συνέχεια θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας το Λαού (YPG), που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου. Την Πέμπτη, έπειτα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Ερντογάν και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, αποφασίστηκε εκεχειρία για 120 ώρες, προκειμένου να μπορέσουν οι κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τις θέσεις τους που βρίσκονται ενός της τουρκικής «ζώνης ασφαλείας». Η εκεχειρία λήγει το βράδυ της Τρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP- Reuters