Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρτα: Τρεις συλλήψεις Ρομά μετά τους πυροβολισμούς στο παζάρι - «Ζήσαμε στιγμές τρόμου» λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Ζήσαμε στιγμές τρόμου. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβάινει. Βγήκαμε όλοι τρέχωντας στον εξωτερι...

thes_tsigganoi
«Ζήσαμε στιγμές τρόμου. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβάινει. Βγήκαμε όλοι τρέχωντας στον εξωτερικό χώρο» δήλωσαν έμποροι μετά το σκηνικό πυροβολισμών, συμπλοκών και τραυματισμών, το βράδυ της Τρίτης, στο παζάρι της Άρτας.






Σύμφωνα με το Tempo24.news, συνελήφθησαν τρεις Ρομά στην Πρέβεζα και στον Λούρο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας.

Οι Ρομά είναι ηλικίας 20, 21 και 23 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.



Στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας στο χώρο του παζαριού, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, πέντε κάλυκες των 9mm, φυσίγγιο των 9mm και δύο ξύλινα καδρόνια.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τρεις νεαροί Ρομά έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο 27χρονων, ενός Αλβανού και ενός Έλληνα.

Αρχικά, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες άρχισαν να πυροβολούν έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, όπου και τραυμάτισαν τον Αλβανό στον θώρακα. Ο νεαρός Αλβανός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται.

Στη συνέχεια μπήκαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου φέρονται ότι ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο: επιτέθηκαν στον 27χρονο Έλληνα, προκαλώντας του με τη χρήση βίας, σωματικές βλάβες, ενώ ένας από τους δράστες φέρεται ότι πυροβόλησε εναντίον του 27χρονου, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.