Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ... Ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε ΑΜΚΑ σε όλους τους αιτούντες άσυλο και γέμισαν τα νοσοκομεία αλλοδαπούς - ΒΙΝΤΕΟ

Αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε, όπως αποκαλύπτεται, η απόφαση του...


Αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε, όπως αποκαλύπτεται, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 να χορηγεί ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο.

Το πρόβλημα εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και το ανέφεραν στη νέα πολιτική ηγεσία λίγο μετά τις εκλογές.




Εξ ου και ο νέος υπουργός Εργασίας έχει έτοιμο σχέδιο με το οποίο θα γίνεται πιο αυστηρό, το καθεστώς χορήγησης ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αντικαθιστώντας το καθεστώς που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ το οποίο - σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 -στην κορύφωση δηλαδή των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών – μπορούσαν να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, επί υπουργίας Εφης Αχτσιόγλου, το μέτρο για χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.

Οπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η Κάτια Μακρή, η διευθύντρια του υπουργείου Εργασίας Παρασκευή Τσάμη, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές ενημερώνει το νέο υπουργό, Γιάννη Βρούτση για τα τεκταινόμενα και του ζητά να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις.

Οπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που αποκάλυψε το Star οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας παρατήρησαν αθρόα προσέλευση για έκδοση ΑΜΚΑ από δήθεν αιτούντες άσυλο Αλβανικής και Γεωργιανής υπηκοότητας οι οποίοι έμπαιναν στα νοσοκομεία. Επίσης παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος γυναικών για δωρεάν τοκετούς σε δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, όπως αποκάλυψε το Star, σε χειρόγραφο υπηρεσιακό σημείωμα στις 20.6.2019 (λίγο πριν τις εκλογές) προς την Εφη Αχτσιόγλου η γενική διευθύντρια και οι αρμόδιοι τμηματάρχες προειδοποιούσαν πως διαφωνούν με την ρύθμιση γενίκευσης της χορήγησης ΑΜΚΑ τονίζοντας πως δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων ούτε είχε ζητηθεί η γνώμη τους.