Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν υπολογίζει κανέναν ο Ερντογάν – «Δεν έχεις ιδέα από πολιτική» είπε στον Γερμανό ΥΠΕΞ

Για ακόμη μια φορά με δηλώσεις της η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρ...

Δεν υπολογίζει κανέναν ο Ερντογάν – «Δεν έχεις ιδέα από πολιτική» είπε στον Γερμανό ΥΠΕΞ

Για ακόμη μια φορά με δηλώσεις της η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρειο Συρία.




»Είναι φανερό πια πως αυτές προκαλούν μεγάλο ανθρώπινο πόνο και δυστυχία και μεγάλη ανασφάλεια σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος».

Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η ΕΕ καταδίκασε συνολικά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ενώ είπε πως πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση και μέσα στις τάξεις του ΝΑΤΟ, μέλος του οποίου είναι και η Τουρκία.

Δεν ανέφερε, όμως, εάν πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες συνέπειες για την Τουρκία.

Όπως επίσης μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, με δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε απαξιωτικά στο πρόσωπο του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας.

Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ανέφερε «ο Μαας είναι ένας υπερόπτης. Ήρθε εδώ και μου είπε για το εμπάργκο όπλων.

»Εγώ του απάντησα πως «εσύ θα χάσεις και όχι εγώ. Δεν έχεις ιδέα από πολιτική».

Την ίδια ώρα, αυξάνεται η κριτική που ασκεί ο γερμανικός Τύπος προς την κυβέρνηση της Γερμανίας με πολλά άρθρα γνώμης να τονίζουν πως η μέχρι τώρα κυρώσεις προς την Τουρκία δεν έχουν ουσιαστικές συνέπειες και πως πρόκειται περισσότερο για λόγια παρά για πράξεις.