Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... οι 8 άμαχοι Νεκροί... Ξεκίνησε και η χερσαία εισβολή των τουρκων στο Συριακό Κουρδιστάν...!!!

Λίγες ώρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία ξεκίνησε και η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ...


Λίγες ώρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία ξεκίνησε και η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας το βράδυ της Τετάρτης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, μάλιστα, αναφέρει ότι Τούρκοι στρατιώτες διείσδυσαν ανατολικά του Ευφράτη σε τρία σημεία.




Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο του, τη στιγμή που δίνει την εντολή στον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ώστε να ξεκινήσει η τουρκική επιχείρηση στη Συρία.

Οκτώ άμαχοι νεκροί

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ο Μαρβάν Καμισλό, στρατιωτικός αξιωματούχος των SDF και αρμόδιος για την υπηρεσία τύπου, τόνισε πως μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία και τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων.

«Οι συγκρούσεις μαίνονται κατά μήκος σχεδόν όλης της συνοριακής γραμμής. Οι SDF απαντούν», τόνισε ο Καμισλό στο Reuters.

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί με tweet του είπε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία.