Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2019

Politico για Βελόπουλο: Πουλάει γιατροσόφια με δευτερεύουσα εργασία τον εθνικισμό


«Ντύνεται στα γαλανόλευκα χρώματα της ελληνικής σημαίας και πουλά λαϊκιστικές πολιτικές με την ίδια άνεση που διαφημίζει θαυματουργικές θεραπείες για την φαλάκρα και “χειρόγραφες επιστολές” του Ιησού από τηλεοράσεως»: Έτσι περιγράφει το Politico τον Κυριάκο Βελόπουλο.


Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το Reuters, που είχε παρουσιάσει παραμονές των εκλογών το προφίλ του κ. Βελόπουλου, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος χαρακτηρίζει τον 53χρονο πολιτικό ως έναν «πωλητή telemarketing που έγινε βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να τον απορρίψει κανείς ως πωλητή γιατροσοφιών με δευτερεύουσα εργασία τον εθνικισμό», αφού «με τις 10 έδρες στη Βουλή το κόμμα του, η “Ελληνική Λύση” αντικατέστησε γρήγορα τη “Χυσή Αυγή” ως το κακό παιδί της ακροδεξιάς στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Το Politico αναφέρεται σε κάποιες από τις προτάσεις του κ. Βελόπουλου όπως εκείνη για την ανέγερση ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου, τη ναρκοθέτησή της και την επιβολή θανατικής ποινής για τους διακινητές για να κρατήσει τους μετανάστες εκτός Ελλάδας, σημειώνοντας ότι ορισμένες οι απόψεις του αρχίζουν να βρίσκουν απήχηση στο κυρίαρχο ρεύμα, όπως η ιδέα να στέλνονται οι παράτυποι μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά εν αναμονή της απέλασής τους, που υιοθέτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.


Τη στάση του στο μεταναστευτικό δεν επηρεάζει το γεγονός ότι οι γονείς του ήταν αγρότες που μετανάστευσαν σε αναζήτηση καλύτερης ζωής στη Γερμανία, λέει το Politico, παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βελόπουλου: «ΟΙ γονείς μου δεν εμφανίστηκαν έτσι απλά στα γερμανικά σύνορα. Πέρασαν από ελέγχους υγείας, τους έλεγξαν ακόμη και τα δόντια τους, η μητέρα μου υποβλήθηκε σε τεστ εγκυμοσύνης και μετά τους έδωσαν την άδεια να πάνε και να εργαστούν στη Γερμανία. Αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες, αλλά παράνομοι εισβολείς, έτσι τους αποκαλώ εγώ», είπε ο κ. Βελόπουλος στο Politico.

Θιασώτης των απόψεων του Βίκτορ Όρμπαν
Ο κ. Βελόπουλος ασπάζεται το όραμα του Ούγγρου πρωθυπουργού για μια “χριστιανική Ευρώπη” χωρίς ισλαμικές επιρροές. «Μου αρέσει ο Βίκτορ Όρμπαν. Ανέλαβε μια χώρα που ακολουθούσε τις επιταγές του ΔΝΤ και κατάφερε να κάνει την οικονομία της να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Και ναι, μου αρέσει η πολιτική του στο μεταναστευτικό. Βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας του», λέει στο Politico. Στη συνέντευξη που παραχώρησε από το νέο του γραφείο στη Βουλή, δείχνει στην ανταποκρίτρια έναν πίνακα πίσω που απεικονίζει την άλωση της Κωνσταντινούπολης: «Ξέρω ότι μάλλον δεν είναι του στυλ σας, αλλά αυτός ο πίνακας απεικονίζει τη σύγκρουση δύο πολιτισμών: του Χριστιανισμού και του Ισλάμ», λέει.

Πωλητής θαυματουργών θεραπειών
«Ο Βελόπουλος, o oποίος θέλει να μεταφέρει το επιχειρηματικό του μοντέλο απ’ το telemarketing στην ελληνική οικονομία, πουλά τα πάντα μέσω του τηλεοπτικού του σόου, από οδοντόπαστες και καλλυντικά μέχρι συμπληρώματα διατροφής και θαυματουργικά γιατροσόφια για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το Αλτσχάιμερ, την κατάθλιψη και την φαλάκρα. Υπάρχουν και κάποια “αποκλειστικά αντίγραφα των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού Χριστού” και βιβλία που περιλαμβάνουν έργα του, όπως το “Η Ελλάδα αιμορραγεί”. Από τις πωλήσεις περνά γρήγορα σε πολιτικές αναλύσεις κατάμεστες με θεωρίες συνωμοσίας: πώς οι Έλληνες και οι Ρώσοι επικράτησαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, πως οι Έλληνες μετανάστες δημιούργησαν τη δεκαετία του 1960 το γερμανικό οικονομικό θαύμα, για το μίσος των Γερμανών κατά των Ελλήνων, τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, τη συνωμοσία Ελλάδας -Βόρειας Μακεδονίας για την απομόνωση της Ρωσίας. Αλλά οι πολιτικές του απόψεις, όπως και οι θεραπείες για την αρθρίτιδα βρίσκουν αγοραστές: Στις εκλογές του Ιουλίου, όταν η Χρυσή Αυγή από τρίτο κόμμα στη Βουλή έπεσε κάτω απ’ το όριο εισόδου του 3% στο ελληνικό κοινοβούλιο, η “Ελληνική Λύση” ανέλαβε την υπερεθνικιστική υπόθεση», σχολιάζει καυστικά το Politico.

Eπιχειρώντας να εξηγήσει την απήχηση της “Ελληνικής Λύσης” στους εθνικιστές ψηφοφόρους το Politico αναφέρει ότι ένας από τους λόγους ήταν η κραυγαλέα αντίθεσή του καταγόμενου από τη Μακεδονία Βελόπουλου στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Το πατριωτικό ντεκόρ στο γραφείο του περιλαμβάνει και μια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας (...) Κατηγορεί τη συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι τηρεί πολύ μαλακή στάση έναντι της Βόρειας Μακεδονίας κι ορκίζεται ότι το κόμμα του δεν θα εγκαταλείψει το θέμα μέχρις ότου η γειτονική χώρα βγάλει τον όρο «Μακεδονία» από την ονομασία της. “Εγώ θα τους πίεζα να συμμορφωθούν κόβοντας την τροφοδοσία τους σε τρόφιμα. Τα περισσότερα περνούν μέσω του λιμανιού μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΔ εφαρμόζει κάθε λέξη της συμφωνίας”, είπε.« Προηγουμενη
Επομενη »