Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Toυρκία «αιμορραγεί»: Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η επιχείρηση των ΤΕΔ στο Β. Ιράκ – Απώλειες που σοκάρουν τον Ερντογάν

Αιμορραγεί η Τουρκία στην μάχη που δίνει κατά των Κούρδων. Η Άγκυρα έχει ανοίξει μέτωπα τόσο στο Β. Ιράκ, όσο και στη Συρία, αλλά τα αποτελ...


Αιμορραγεί η Τουρκία στην μάχη που δίνει κατά των Κούρδων. Η Άγκυρα έχει ανοίξει μέτωπα τόσο στο Β. Ιράκ, όσο και στη Συρία, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο θετικά.

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τη στρατιωτική παρουσία και τις επιχειρήσεις της στο Βόρειο Ιράκ, αλλά η στρατιωτική εισβολή στην περιοχή αποδείχθηκε εξαιρετικά δαπανηρή όσον αφορά τις απώλειες σε στρατιώτες, αλλά και σε χρήματα!




Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα στρατιωτική επιχείρηση, που ονομάζεται Operation Claw, στην περιοχή Hakurk του Ιράκ, που ελέγχεται από την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν.

Οι κινήσεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο αγωνίζεται για αυτοδιοίκηση στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας από το 1984 και έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή.

«Το βόρειο Ιράκ αποδείχθηκε εξαιρετικά δαπανηρό όσον αφορά τις απώλειες στρατιωτών στις ΤΕΔ, αλλά και σε χρήματα«, αναφέρουν ΜΜΕ της Μ. Ανατολής.

Παρόμοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις έγιναν στη περιοχή το 1992, το 1995 και το 2008, αλλά απέτυχαν παταγωδώς, καθώς το ΡΚΚ έχει διαλύσει τις ΤΕΔ.

Αυτές οι επιχειρήσεις τσακίζουν το φρόνημα των Τούρκων εδώ και 30 χρόνια και καλά θα κάνουμε να καταλάβουμε στην Ελλάδα πως οι Τουρκικές ΕΔ δεν είναι φόβητρο.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Άγκυρας είναι τεράστιοι, με ορισμένα ΜΜΕ στην χώρα μας να τσιμπάνε. Ναι, εγρήγορση χρειάζεται, αλλά σκεφτείτε, η Άγκυρα δεν μπορεί να διαλύσει αυτούς που μάχονται με καλάσνικοφ, απλά στην Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση! pentapostagma.gr