Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάος και αίμα στο Χονγκ Κονγκ: Τα πιο βίαια επεισόδια από την έναρξη των διαδηλώσεων

Χάος κυριαρχεί στους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας του Χονγκ Κονγκ με όλα να δείχνουν ότι η υπομονή του Πεκίνου αρχίζει και εξαν...


Χάος κυριαρχεί στους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας του Χονγκ Κονγκ με όλα να δείχνουν ότι η υπομονή του Πεκίνου αρχίζει και εξαντλείται, φοβούμενο διασπορά των διαδηλώσεων και στην ηπειρωτική Κίνα.







Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ πλημμύρισαν έναν σταθμό του μετρό, μετά την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρώην βρετανικής αποικίας, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Οι διαδηλωτές, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς, συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Τουνγκ Τσουνγκ MTR, ζωγράφισαν γκράφιτι και στη συνέχεια άνοιξαν έναν πυροσβεστικό κρουνό, με αποτέλεσμα ο χώρος να κατακλυστεί από νερά. Τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν. Δεκάδες άλλοι πήγαν σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο και κατέλαβαν τον εξωτερικό ανοιχτό χώρο του, στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, την επομένη μιας νέας μεγάλης κινητοποίησης, που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο βίαιες από την έναρξη του κινήματος τους.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Airport Express, του τρένου υψηλής ταχύτητας που συνδέει το όγδοο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου με το κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας, ανακοίνωσαν αρχικά ότι διακόπτουν τα δρομολόγια, χωρίς να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις.

Κουκουλοφόροι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα και κρυμμένοι πίσω από ομπρέλες, ώστε να μην καταγράφονται από τις κάμερες παρακολούθησαν, έστησαν οδοφράγματα στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του αεροδρομίου. Άλλοι εφάρμοσαν μια «επιχείρηση σαλίγκαρος», δηλαδή κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το αεροδρόμιο, στο νησί Λαντάου.