Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δράμα χωρίς τέλος για τους Τούρκους αντικαθεστωτικούς που ναυάγησαν στις Οινούσσες - Που θα θάψουν τους νεκρούς τους

Δράμα χωρίς τέλος για τις οικογένειες των Τούρκων που έφυγαν να γλιτώσουν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι νεκροί τους που πνίγηκαν στα νερά του...



Δράμα χωρίς τέλος για τις οικογένειες των Τούρκων που έφυγαν να γλιτώσουν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι νεκροί τους που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου στ' ανοικτά των Οινουσσών την Παρασκευή 27/09/2019, δυο γυναίκες και πέντε παιδιά, θα ταφούν στην Χίο.




Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες που το πρωί της περασμένης Παρασκευής ναυάγησαν με τη βάρκα που τους μετέφερε από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα, έξω από τις Οινούσσες παραμένουν στην Χίο και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, από το νοσοκομείο της Χίου στο αστυνομικό τμήμα όπου παραμένουν φυλασσόμενοι.

Κατά πληροφορίες, τα στοιχεία τους καταγράφηκαν κατά την υποδοχή τους, ενώ οι ίδιοι έχουν εκφράσει βούληση κατάθεσης αιτήματος πολιτικού ασύλου το οποίο αναμένεται να καταγραφεί ακόμη και σήμερα.

Ενδιαφέρον είναι ότι, όπως πληροφορείται το newsit.gr, οι Τούρκοι διασωθέντες από το ναυάγιο, δεν ήθελαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία τους νεκρούς τους. Αυτό, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπάρχει φόβος να διωχθούν αν επιστρέψουν στη γειτονική χώρα.

Τα τέσσερα θύματα του ναυαγίου, πρόκειται ως εκ τούτου να ταφούν στη Χίο αν όχι σήμερα, τότε αύριο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους διασωθέντες έχασε στο ναυάγιο τη σύζυγό του και μια συγγενή της, ενώ μια ακόμη οικογένεια έχασε δύο παιδιά της.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού καταχωρηθεί επίσημα το αίτημα ασύλου, οι Τούρκοι πρόσφυγες αναμένεται να μετακινηθούν στην Αθήνα. Στο μεταξύ, στη Χίο κρατείται και κάποιος ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση και πρόκειται να κατηγορηθεί για το ναυάγιο και τους θανάτους.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός