Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ... Χατζηδάκης: Αποφύγαμε τη χρεοκοπία της ΔΕΗ - Θετική η έκθεση του ορκωτού λογιστή

Ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 518 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, καταγράφει ηΔΕ...


Ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 518 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, καταγράφει ηΔΕΗ στα οικονομικά της αποτελέσματα. Ο όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3% στα 2,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young δίνει παράταση ζωής στην επιχείρηση, ωστόσο επισημαίνει ότι αν η ΔΕΗ δεν εξορθολογήσει τα οικονομικά της, τότε το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο.

Ο ορκωτός λογιστής είχε προειδοποιήσει τον Απρίλιο για την «ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Χατζηδάκης: αποφύγαμε την αρνητική εξέλιξη της χρεοκοπίας




Θετική είναι η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε ότι «αποφύγαμε τη χρεοκοπία».

Κατά τον ίδιο «η προσπάθεια συνεχίζεται για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ακολουθεί τον Οκτώβριο νομοθετική ρύθμιση ώστε να απαλλαγεί η ΔΕΗ από το ασφυκτικό πλαίσιο του δημοσίου σε λειτουργικές της δραστηριότητες, ενώ τόνισε ότι τα υπόλοιπα μέτρα όπως η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα εξειδικευτούν στη συνέχεια.

Ο ίδιος μίλησε και για την απολιγνιτοποίηση και με αφορμή και την αναγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών μέχρι το 2028 σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στο αμέσως απόμενο διάστημα. Έκανε δε γνωστό τη διενέργεια συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Υπογράμμισε πως θα υπάρξει ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων με χρηματοδότηση.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης πως η ΔΕΗ περνά σε δραστηριότητες ΑΠΕ με τις λεπτομέρειες να εξειδικεύονται στο νέο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.

Κατά τον ίδιο αν η έκθεση της ΕΥ δεν ήταν θετική θα έπαυε η διαπραγμάτευση της μετοχής από το χρηματιστήριο και θα υπήρχαν σοβαροί κλυδωνισμοί.

Τόνισε, όμως, ότι οι ζημιές της εταιρίας δεν σημαίνει ότι διαγράφονται παραμένουν συσσωρευμένες στην πλάτη της ΔΕΗ.

Πηγή: ant1news