Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ: Σοκάρουν τα όσα συνέβησαν

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής αξιωματικοί της ...



Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής αξιωματικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από ομάδα 30 αλλοδαπών.

«Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών διεκομήσθη στο 401 Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και με τραύμα από μαχαίρι» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.




Σε περιπολικό του τμήματος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και σε αξιωματικούς της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκε μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, στη γέφυρα Βρυουλών στην Ε.Α. Αθηνών – Λαμίας. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο περιπολικό και τις μηχανές, ενώ τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. Το περιστατικό έγινε μετά τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που έληξε με ισοπαλία 2-2.

«Οι διηγήσεις σοκάρουν»

«Οι διηγήσεις πραγματικά σοκάρουν, αφού από όσα μας μεταφέρθηκαν οι μενόμαινοι χούλιγκαν αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους συναδέλφους που εκτελούσαν στην περιοχή διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και μετά από προηγούμενο συμβάν επίθεσης από χούλιγκαν σε αστυνομικούς.Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας στους τραυματίες συναδέλφους, τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Για εμάς είναι θέμα τιμής! Δείτε την πραγματικότητα και αλλάξτε πλάνο. Σε ότι αφορά το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το συμβάν (πέραν των φυσικών αυτουργών) δεν θα κάνουμε τους δικαστές ούτε τους μετά Χριστόν προφήτες.Θα επισημάνουμε απλά στην Ηγεσία ότι ο τρόπος λειτουργίας, παρακαταθήκη της τελευταίας πενταετίας, είναι κατά την άποψή μας λάθος. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι το σχέδιο που ακολουθείται με τις διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. και τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. να φρουρούν ακίνητους στόχους (!!!) θα αποβεί κάποια στιγμή μοιραίος. Εκτός του εργασιακού (κατάφορη παραβίαση του Π.Δ 141/91),στο ξεκάθαρα επιχειρησιακό κομμάτι, βλέπουμε καθημερινά ότι όταν προκύψει ένα συμβάν σαν το χθεσινό, οι δυνάμεις που μπορούν να το αντιμετωπίσουν παραμένουν φρουροί ακίνητων στόχων» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι και λόγω της κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, υπηρεσίες βρίσκονται χωρίς εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση να εντέλλονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τους κάθε είδους «μπαχαλάκηδες».

«Ας αναλογιστούν λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού την αλήθεια και ας προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν την Αστυνομία ώστε οι Υπηρεσίες να επιστρέψουν στην πραγματική τους αποστολή , χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, μεσοβέζικες λύσεις και με το να θέλουν και την ¨πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» καταλήγει η ανακοίνωση.