Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν θέλει να το παίξει ηγέτης των μουσουλμάνων της Αμερικής – Στήνει «χαλιφάτο» μέσα στη Νέα Υόρκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο περιθώριό της «παίζεται» εάν θα συναν...


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο περιθώριό της «παίζεται» εάν θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αντί να κάτσει καλά, να είναι σοβαρός και μετρημένος δηλαδή, επέλεξε να παριστάνει τον «χαλίφη» -δηλαδή τον ηγέτη των μουσουλμάνων- και στο έδαφος των ΗΠΑ.

Το «χαλί έστρωσε» ο Σίρεϊ Γουχχάι, ιμάμης στο Μπρούκλιν, ο οποίος σε ομιλία του ζήτησε τη δημιουργία μιας κεντρικής μουσουλμανικής ηγεσίας στη Νέα Υόρκη, που θα καθοδηγείται από τον Ερντογάν.

Όπως επισημαίνει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ο ιμάμης ζητά να γίνει ηγέτης των μουσουλμάνων ο άνθρωπος που έχει φυλακίσει πάνω «από μισό εκατομμύριο αθώους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 177 δημοσιογράφων, πάνω από 10.000 γυναίκες και 864 μωρά».




Βεβαίως, ακόμα πιο προκλητικό είναι, ότι ο Ερντογάν επιλέγει αμερικανικό έδαφος για εμφανιστεί ως θεόσταλτος ηγέτης και των Αμερικανών μουσουλμάνων.

Σε περίπτωση που δεν γίνεται ακριβώς κατανοητό, όταν λένε ότι ο Ερντογάν θα αναλάβει την καθοδήγηση μουσουλμανικής ηγεσίας στη Νέα Υόρκη, δεν αφορά θρησκευτική οργάνωση ή θρησκεία.

Δεν είναι δηλαδή κάτι θρησκευτικού περιεχομένου.

Σημαίνει ότι πάει να «στήσει» μέσα στην αμερικανική μεγαλούπολη ένα ακόμα παρακρατικό σύστημα εξουσίας, όπως έχει εδώ και δεκαετίες στην ελληνική Θράκη και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλες τουρκικές παροικίες.

Πάει δηλαδή να στήσει ένα «κράτος εν κράτει», παράλληλο κράτος, μέσα στην καρδιά της Αμερικής και μάλιστα γύρω από το Ισλάμ.

Στήνει μηχανισμό φανατικών για «άλωση» των ΗΠΑ από τα μέσα. Δεν λέμε ότι θα τα καταφέρει. Λέμε τις προθέσεις του.

Ο Ερντογάν, με τη γνωστή του αμετροέπεια, όταν ανέβηκε στο βήμα μιλώντας σε τζαμί στο Μέριλαντ, είπε ότι ελπίζει να δει πολλά τέτοια τζαμιά σ΄ όλη την Αμερική.

Ειδικά για το τζαμί στο Μέριλαντ, είπε ότι ελπίζει να γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους μουσουλμάνους των ΗΠΑ.

Αυτό τον «καταπληκτικό» σύμμαχο έχουν οι ΗΠΑ.

Σε λίγο θα ανακηρυχτεί και «χαλίφης» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πράγμα που μάλλον το έκανε ήδη.

Πώς θα φαινόταν άραγε στους Αμερικανούς εάν επισκεπτόταν ο Πούτιν μια ορθόδοξη εκκλησία στη Νέα Υόρκη και ο χριστιανικός ορθόδοξος κλήρος τον έχριζε ηγέτη της αμερικανικής Ορθοδοξίας; tribune.gr