Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ... Αποχώρησε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από την κυπριακή ΑΟΖ!

Φαίνεται πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Τουρκίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες το τουρκικό γεωτ...


Φαίνεται πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Τουρκίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και έχει βάλει πλώρη για την Τουρκία.




Παρά την επιθετική ρητορική της Άγκυρας σχετικά με την δράση των τουρκικών ερευνητικών αλλά και πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, φαίνεται πως στην πράξη προκύπτουν προβλήματα, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν το «Γιαβούζ» να φεύγει από την θέση του και να καταφεύγει σε λιμάνι της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα marinetraffic, το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο βρίσκεται κοντά στο τουρκικό λιμάνι Tasucu, έπειτα από αρκετές βδομάδες παρουσίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην θάλασσα της Καρπασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, η Λευκωσία αξιολογεί τη νέα αυτή εξέλιξη, για να είναι σε θέση να κρίνει τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες συνεχίζουν να «χτυπούν» με προκλητικές NAVTEX για ασκήσεις και γυμνάσια του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού.