Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ... Αεραποβατικές ασκήσεις των τούρκων στο Αιγαίο... Σε συναγερμό οι Εληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που κυνηγάνε στο Καστελόριζο το Bilim 2

Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο έχουμε άσκηση κομάντος κάπου στο Αιγαίο (δεν αναφέρεται η τοποθεσία), από ομάδες αμφίβιας ασφαλείας, όπ...


Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο έχουμε άσκηση κομάντος κάπου στο Αιγαίο (δεν αναφέρεται η τοποθεσία), από ομάδες αμφίβιας ασφαλείας, όπως τις ονομάζει το τουρκικό ΓΕΕΔ, οι οποίες διεξήγαγαν σενάρια πολεμικών επιχειρήσεων με την χρήση ελικοπτέρων «ειδικών αποστολών» επί μικρονήσου και θαλάσσιων στόχων.




Ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας τουρκικής δύναμης επίλεκτων κομάντος, η οποία πιθανότατα να κληθεί να δράσει σε οποιαδήποτε πιθανή, ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, επί στόχων τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες κομάντος είναι πανέτοιμοι και αυτοί, αναμένονατς την διακλαδική άσκηση Παρμενίων-2019 , η οποία φέτος θα γίνει εξ ολοκλήρου σε νησί για πρώτη φορά μετά από πολλά- πολλά χρόνια.

Εκτιμήσεις πολλών Ελλήνων και ξένων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι η Τουρκία κινείται πιθανότατα προς μια νέα κρίση, ειδικά μετά την δέσμευση περιοχών για θαλάσσιες έρευνες (όπως τις ονομάζει) στην περιοχή του Καστελόριζου.


Για την ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί τις κινήσεις του Bilim 2, το οποίο προς το παρόν δεν κάνει κάτι που να «προβληματίζει» τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα σε περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Bilim 2 σε υλοποίηση της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύοντας τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα.

Οι εντολές που έχει πάρει το πλήρωμα του Πολεμικού πλοίου είναι να μεταφέρει στο επιτελείο την εικόνα και τις κινήσεις που κάνει το τουρκικό ερευνητικό..pentapostagma.gr