Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τήνος: «Δώρο» ζωής για 8 ανθρώπους από Αμερικανό τουρίστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ήρθε για διακοπές στη χώρα μας κι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Όμως με το θάνατό του, έδωσε ζωή σε 8 συνανθρώπους μας, που βρί...


Ήρθε για διακοπές στη χώρα μας κι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Όμως με το θάνατό του, έδωσε ζωή σε 8 συνανθρώπους μας, που βρίσκονταν μια ανάσα από τον θάνατο.




Δώρο Ζωής για 8 συνανθρώπους μας, χάρισε με το θάνατό του 30χρονος τουρίστας, που έγινε δότης οργάνων. Ο αμερικανικής υπηκοότητας τουρίστας, ήρθε στη χώρα μας για διακοπές, αλλά βρήκε φρικτό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019. Ο 30χρονος άνδρας κατέληξε μετά από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Τήνο. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου, η οικογένεια του βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευση.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.

Στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες ιατρών:

-από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την αφαίρεση της καρδιάς,
-από το Μόναχο για τους Πνεύμονες
-από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τους νεφρούς,
-από το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκηςγια το ήπαρ και
-από το Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς» για τους κερατοειδείς και το δέρμα.