Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έλληνας εφοπλιστής ελέγχεται για σπάσιμο του εμπάργκο σε Ιράν-Συρία

O εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ελλάδος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο εφοπλιστής Κώστα...


O εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου και πρόεδρος των ναυτιλιακών εταιρειών Benelux Overseas Inc και Benelux Overseas DMCC με γραφεία στη Γλυφάδα και στο Ντουμπάι βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών των ΗΠΑ και της Ελλάδος.




Σύμφωνα με την ειδική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) φαίνεται ότι πλοία υπό διαχείριση της Benelux και συγκεκριμένα τα LPG τάνκερς “Aramis”, “Energy Gas”, “Gitta Gas” και “Iris Gas” έχουν παραβιάσει επανειλημμένα το εμπάργκο κατά της Συρίας και του Ιράν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από στελέχη της εταιρείας ότι διακινείται “μαύρο” χρήματα από το Ντουμπάι προς Αθήνα, που πιθανώς να συνδέεται και με την παραβίαση των κυρώσεων ΗΠΑ και Ε.Ε.

Πρόσφατα, μάλιστα, το θέμα αυτό έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε και ερώτημα προς την Κομισιόν για το αν γνωρίζει ότι ελληνική εταιρεία της οποίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ έχει ανάμιξη σε παράνομο εμπόριο με την Συρία.

Η Κομισιόν με γραπτή απάντησή της έδειξε τις ελληνικές αρχές ως υπεύθυνες να ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω και έτσι το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι ο έλεγχος της εταιρείας Benelux και του εφοπλιστή Κώστα Αγγέλου από τις ελεγκτικές αρχές στην Αθήνα για τυχόν παραβιάσεις των κυρώσεων αλλά και για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος.

Η Benelux φέρεται να διαχειρίζεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα της 13 πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG).