Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ... «Μην εισβάλετε... έχει Αμερικανικά Στρατεύματα εκεί» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ την τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε την Τουρκία να μην προχωρήσει στην εισβολή στη βορειοανατολική Συρία την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος π...


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε την Τουρκία να μην προχωρήσει στην εισβολή στη βορειοανατολική Συρία την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα την Κυριακή καθώς στις περιοχές αυτές βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε χθες ότι είναι αναπόφευκτη η εισβολή στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη στη βόρεια Συρία ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.





«Μια τέτοια μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία, ιδίως όταν (στρατιωτικό) προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να είναι παρών ή κοντά, ενώ οι (στρατιωτικές) επιχειρήσεις του τοπικού Σύρου εταίρου μας κατά του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται, προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτάγκους, στο Kurdistan24 και πρόσθεσε:

«Θα θεωρούσαμε τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες και, ως εκ τούτου, ζητούμε εκ νέου από την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για μια κοινή προσέγγιση».

Νωρίτερα την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την απόφασή του να εισβάλει στη βόρεια Συρία ανατολικά του Ευφράτη και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έχει ενημερώσει σχετικά ΗΠΑ και Ρωσία.

Οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν την επικείμενη προσβολή «απαράδεκτη» αλλά και πάλι αποφεύγουν να απειλήσουν ευθέως την Άγκυρα για το αν θα απαντήσουν δυναμικά που σημαίνει θα γίνει χρήση βίας και όπλων.

Δυστυχώς όπως φαίνεται από τα γεγονότα οι Αμερικανοί έχουν ιδιαίτερο «δέσιμο» με την Τουρκία για γεωπολιτικούς λόγους και πλέον αυτό έχει γίνει φανερό ακόμα και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές τους.

Πάντως όπως και να έχει, οι Αμερικανοί σύντομα θα στριμωχτούν τόσο πολύ που θα πρέπει να απαντήσουν. Αν δεν το κάνουν πολύ σύντομα κανείς στον πλανήτη δεν θα τους θεωρεί ηγέτιδα πλανητική δύναμη.