Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ... Πρώτη η Ελλάδα σε δυστυχήματα με τις μηχανές

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας όσον αφορά τους ανθρώπους που γίνονται θυσία στο «βωμό» της ασφάλτου. Σύμφωνα με στοιχεία της E...



Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας όσον αφορά τους ανθρώπους που γίνονται θυσία στο «βωμό» της ασφάλτου. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, η Ελλάδα κατέγραψε το 2017 το υψηλότερο επίπεδο θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες (20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους). Στον αντίποδα, στη γειτονική Βουλγαρία (στοιχεία 2016) και την Εσθονία το ποσοστό είναι μηδενικό




Οι θάνατοι που σημειώνονται γενικότερα σε τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εκτιμάται ότι έφθασαν τους 25.000 ανθρώπους το 2017, αριθμός που αντιστοιχεί σε 50 δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ο ετήσιος αριθμός των θανάτων στους δρόμους της ΕΕ ανέρχεται σε περίπου 25.000 από το 2013, και αποτελεί συνέχεια σταθερής μείωσης από το αρνητικό ρεκόρ των 43.000 το 2007.

Οι θάνατοι με επιβατικά αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ όλων των τροχαίων δυστυχημάτων το 2017 (46%), ακολουθούμενοι από θανάτους πεζών (21%), μοτοσικλετιστών (15%), ποδηλατιστών (8%) και θανάτων που σημειώθηκαν σε άλλες μορφές οδικών μεταφορών (10%).

Η Βουλγαρία κατέχει την υψηλότερη θέση στην κατηγορία τροχαίων δυστυχημάτων με επιβατικά αυτοκίνητα, με 64 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους (στοιχεία 2016), επίπεδο σχεδόν έξι φορές υψηλότερο από αυτό της Μάλτας (11 θάνατοι επίσης με στοιχεία του 2016).


Το επίπεδο των θανάτων πεζών σε τροχαία δυστυχήματα είναι υψηλότερο στη Ρουμανία (37 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους) και χαμηλότερο στη Δανία (τρεις).

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των ποδηλατιστών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ως ποσοστό του πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο βρίσκουμε στη Ρουμανία (10 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων) και το χαμηλότερο είναι μηδενικό, και καταγράφεται στην Κύπρο (στοιχεία 2016) και το Λουξεμβούργο.