Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένα βήμα πιο μπροστά οι ΗΠΑ: Κατασκευάζουν μια πολυτελή Lamborghini σε τρισδιάστατο εκτυπωτή

Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Στέρλινγκ Μπάκους (Sterling Backus) και ο γιος του φιλοτεχνούν μια στο μεγαλύτερο ποσοστό κατασκευασμένη σε τρι...


Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Στέρλινγκ Μπάκους (Sterling Backus) και ο γιος του φιλοτεχνούν μια στο μεγαλύτερο ποσοστό κατασκευασμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή Lamborghini Aventador, σε φυσικό μέγεθος και πλήρως λειτουργική. Όπως εξηγεί στη σελίδα του στο Facebook o φυσικός από το Κολοράντο των ΗΠΑ, το πρότζεκτ έχει στόχο «να δείξει στα παιδιά πόσο cool μπορεί να είναι η επιστήμη και η μηχανουργία και να επιδείξει τη δύναμη της τεχνολογίας».




Για την από τρισδιάστατο εκτυπωτή Lamborghini Aventador, πατέρας και γιος έχουν προς ώρας ξοδέψει 20.000 δολάρια, πολύ λιγότερα από την τιμή του αυθεντικού οχήματος σε έκθεση αυτοκινήτων που είναι 639.670 δολάρια. Από κοινού έχουν «εκτυπώσει» τα τμήματα του σασί, τα πίσω φώτα, τα μπροστινά φώτα και το σύστημα εξαερισμού.
Βεβαίως, δεν μπορούν όλα τα μέρη να κατασκευαστούν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με αποτέλεσμα ο σκελετός, οι αναρτήσεις και το σύστημα ταχυτήτων να είναι από ατσάλι. Χρησιμοποίησε, ως επί το πλείστον, πλαστικό (PLA, ASA, ABS και PETG) για να «εκτυπώσει», αλλά και nylon carbon fiber για τα μέρη που απαιτούσαν μεγαλύτερη αντοχή.

Ο Στέρλινγκ Μπάκους τονίζει ότι το πρότζεκτ του δεν είναι πειρατεία. «Ο σχεδιασμός των μερών βασίζεται στη Lamborghini Aventador, αλλά έχουμε αλλάξει σημαντικά κάθε μέρος, για να προσθέσουμε το δικό μας σχεδιαστικό γούστο. Επιπροσθέτως, δεν κατασκευάστηκαν καλούπια, και τίποτα δεν πωλείται. Αυτό είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ το οποίο δεν θα επαναληφθεί και δεν πωλείται» υπογραμμίζει.






ΑΠΕ-ΜΠΕ