Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ των Παμμακεδονικών μέσα στα Σκόπια...!! Καρφί στη φτέρνα του Μητσοτάκη... Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν σέβονται ούτε την Συμφωνία των Πρεσπών που τους τα δίνει ΟΛΑ...!!! ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕ μία δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα των Σκοπίων την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, οι εκπρόσωποι του απανταχού Ελληνισμού που αποτελούνταν...



ΜΕ μία δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα των Σκοπίων την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, οι εκπρόσωποι του απανταχού Ελληνισμού που αποτελούνταν από τη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη, τον κ. Βασίλειος Γκατζούλης, τον εκπρόσωπο της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά κ. Μιχάλη Κοντογεωργίου, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων τον πρόεδρος κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, τον Αντιπρόεδρο Κ.Μ. κ.Γεώργιο Δόντσιο και τον Ταμία κ. Ιωάννη Σιβένα επιβεβαιώθηκε δια ζώσης αυτό που οι περισσότεροι αναμέναμε: το γειτονικό κρατίδιο δεν προχώρησε στις ουσιαστικές αλλαγές ως όφειλε, ένα περίπου χρόνο μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.




Τσιμεντένια αγάλματα και φτηνές κτιριακές υποδομές που στήθηκαν με ένα "μαμούθ" χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τα δεδομένα του κρατιδίου από την προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι, συνεχίζουν και παραμένουν αμετακίνητα στη θέση τους.

Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών σε μία συντονισμένη προσπάθεια με την ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) οργάνωσαν ταξίδι αστραπή στην καρδιά αυτών που συνεχίζουν να επιβουλεύονται τη Μακεδονία με τη σύμφωνη υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη του Κ.Μητσοτάκη ότι θα τη σεβαστεί (κατά δική του δήλωση)!

Κατά την διαδικασία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικές αλλαγές. Ο «Αλυτρωτικός Μακεδονισμός» του Γκρούεφσκι παραμένει ολοζώντανος και επί εποχής Ζάεφ.

Κατάλοιπα του 1946-49 συνεχίζουν και τρέφουν το απύθμενο θράσος των ηττημένων κομουνιστών που ως θεωρητική βάση προσποιούνται ότι υφίσταται ένας "αδικημένος" Σλαβικός Μακεδονισμός! Συμβολικά αγάλματα με παραστάσεις της υποτιθέμενα διαμελισμένης Μακεδονίας, αφίσες με αλυτρωτικούς χάρτες και αγάλματα ακόμη και με τον Ιουστινιανό είναι μερικά από τα δείγματα των προθέσεων τους.

Πέρα από την πινακίδα εισόδου στην χώρα τους σε «North Macedonia» για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, όλα τα σώματα ασφαλείας έχουν το εθνόσημο να γράφει ευκρινέστατα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τα σχέδια αρχαιοποίησης του κυβερνητικού κτηρίου και μόνον στην βάση μίας απομίμησης τεράστιου αρχαιοελληνικού κίονα έγραψαν με μεγάλα γράμματα GOVERMENT και με μικρά NORTH MACEDONIA.

Αφαίρεσαν από την είσοδο του ιδίου κτηρίου μαρμάρινη πλάκα που έγραφε στα Ελληνικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙ ΑΡΧΩΝ»

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90 κατά την απόσχιση τους από τη διαλυόμενη Γιουγκοσλαβία, κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να "αποχωρήσουν" από την προηγούμενη κρατική οντότητα για και τονίσουν τις νέες επιδιώξεις τους.

Εντυπωσιακά δεσπόζουν απέναντι από το κοινοβούλιο τους τα τεράστια μνημεία ίδρυσης του ΒΜΡΟ και της συνέλευσης του ΑΣΝΟΜ από το οποίο η διακήρυξη αφαιρέθηκε από το προοίμιο του συντάγματος τους ως το κατ’εξοχήν αλυτρωτικό κείμενο αλλά το μνημείο τον συντηρεί στις νέες γενιές.

Σε περίοπτη επίσης θέση το «Μνημείο του παιδομαζώματος», που έγινε στην Ελλάδα από τον λεγόμενο «Δημοκρατικό στρατό» και σε κεντρικό σημείο το μουσείο "αγώνα του VMRO"!












ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΔΩ