Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ με τις αποκαλύψεις: «Η Σ. Αραβία χτύπησε τα τάνκερ στο Κόλπο του Ομάν» – Παρέμβαση Πούτιν για την κόντρα Ιράν-ΗΠΑ

Σοκ στη παγκόσμια κοινότητα προκαλούν οι αποκαλύψεις Ιρανικών ΜΜΕ για την επίθεση στα τάνκερ που έλαβε χώρα στον Κόλπο του Ομάν. Ηχογ...


Σοκ στη παγκόσμια κοινότητα προκαλούν οι αποκαλύψεις Ιρανικών ΜΜΕ για την επίθεση στα τάνκερ που έλαβε χώρα στον Κόλπο του Ομάν.

Ηχογράφηση που κατέχουν οι Ιρανοί, περιέχει συνομιλίες, που αποδομούν τα επιχειρήματα της Δύσης, ότι δηλαδή η Τεχεράνη βρισκόταν πίσω από τα χτυπήματα.




Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση έγινε με την υποστήριξη της Σ. Αραβίας!

Tα Ιρανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι η Σ. Αραβία, μαζί με την τζιχαντιστική οργάνωση People’s Mujahideen Organization, οργάνωσαν και υποστήριξαν το χτύπημα πριν δύο εβδομάδες.

Στην ηχογράφηση που έχει διάρκεια 38 δευτερόλεπτα, μιλάει κάποιος με το όνομα Dayiu’l Islam, μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης όπου ζει στις ΗΠΑ λέει τα εξής: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να κατηγορηθεί το καθεστώς της Τεχεράνης. Η επίθεση θα έχει συνέπειες, λογικά το θέμα θα πάει στο ΣΑ του ΟΗΕ και μπορεί να έχουμε και στρατιωτική παρέμβαση.»

Το εάν ισχύουν ή όχι όλα αυτά μένει να αποδειχθούν, πάντως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ηχηρή παρέμβαση κάνει ο Ρώσος πρόεδρος στην διένεξη ΗΠΑ-Ιράν με σκοπό να σταματήσουν τα πολεμικά σενάρια και από τις δύο πλευρές , διότι κινδυνεύει η τροφοδοσία του πλανήτη με πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο, ενώ κινδυνεύει με ανάφλεξη ολόκληρη η Μέση Ανατολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ , αλλά δεν αναμένει ταχεία πρόοδο στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στη χρήση βίας στο Ιράν, λέγοντας ότι αυτή θα προκαλούσε μια παγκόσμια «καταστροφή».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα είχε τεράστιες συνέπειες, προσθέτοντας ότι θα προκαλούσε κλιμάκωση των εχθροπραξιών σε ολόκληρη την περιοχή.

«Θα ήταν μια καταστροφή για την περιοχή τουλάχιστον», είπε.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν σκόπιμα επικίνδυνες εντάσεις γύρω από το Ιράν και ωθούν την κατάσταση στο χείλος του πολέμου.pentapostagma.gr