Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μπάχαλο» με τα διπλώματα οδήγησης - Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ Περιφέρειας και Σχολών Οδηγών

Το απόλυτο χάος επικρατεί τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση των διπλωμάτων οδήγησης στο νομό Θεσσαλονίκης, με «ομήρους» χιλιάδες υποψηφ...


Το απόλυτο χάος επικρατεί τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση των διπλωμάτων οδήγησης στο νομό Θεσσαλονίκης, με «ομήρους» χιλιάδες υποψηφίους οδηγούς που είναι ακόμα στην αναμονή για να δώσουν εξετάσεις.





Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών να σταματήσει τις εξετάσεις τις απογευματινές ώρες. Μετά το χάος που επικράτησε στη συνέχεια όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Πάλλας με μία εγκύκλιο το υπουργείο επανέφερε τις απογευματινές εξετάσεις αλλά όταν μετά από τέσσερις μήνες- τέλη Αυγούστου του 2018- οι εξεταστές δεν πληρώθηκαν, σταμάτησαν να εξετάζουν.



Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ ιδιοκτητών σχολών οδηγών και Περιφέρειας

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των σχολών οδηγών Θεσσαλονίκης κ. Χριστοδούλου αυτή τη στιγμή έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του νόμου.

Όπως είπε η περιφέρειες έχουν πάρει τα κονδύλια για να φτιάξουν πίστες, οι εξεταστές έχουν πάρει το δικαίωμα να εξετάζουν το απόγευμα, το θέμα με την ασφάλιση των οχημάτων έχει επίσης λυθεί ωστόσο στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το πρόβλημα με τις πίστες. Δεν υπάρχουν πίστες δηλαδή για να γίνονται οι εξετάσεις.




Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε πως εδώ και 10 μήνες που ταλαιπωρούνται χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί και οι σχολές οδηγών είναι στα όριά τους θα έπρεπε να είχε παρέμβει εισαγγελέας.

Σε ότι αφορά στις κατηγορίες που ακούγονται πως το θέμα κολλάει στους εκπαιδευτές γιατί δεν θέλουν να δουλεύουν πρωί για να παίρνουν το επίδομα των 240 ευρώ, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι δεν έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι δουλειά του εισαγγελέα να το διερευνήσει.



Τι απαντά η Περιφέρεια

«Αν όλοι κάνουν εξετάσεις μόνο το πρωί ποιος θα είναι στις υπηρεσίες της περιφέρειας;» διερωτήθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Παππάς.

Υπογράμμισε πως το θέμα με τις πίστες προχωρά, θα είναι μία στα δυτικά και μία στα ανατολικά.

Ανέφερε μάλιστα πως επειδή η ΝΔ με δελτίο τύπου της έχει προαναγγείλει την κατάργηση του νόμου Σπίρτζη «οι σχολές οδηγών λένε γιατί να πληρώσουμε έξτρα 150 ευρώ αφού θα τον καταργήσει». Γίνεται ένας χαμός κατέληξε ο κ. Πάλλας.