Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στραγγάλισε τη σύζυγό του και την κρέμασε σε δέντρο μόλις έμαθε ότι ήταν θετική στον HIV

Ένας άνδρας έπνιξε τη σύζυγό του, η οποία είχε διαγνωστεί οροθετική, σε μια περιοχή του νότιου Πακιστάν που πλήττεται το τελευταίο διάστημ...


Ένας άνδρας έπνιξε τη σύζυγό του, η οποία είχε διαγνωστεί οροθετική, σε μια περιοχή του νότιου Πακιστάν που πλήττεται το τελευταίο διάστημα από επιδημία του AIDS, λόγω των κακών ιατρικών πρακτικών που εφαρμόζονται εκεί.

powered by Rubicon Project
Το θύμα, μια 32χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, έμενε σε ένα χωριό στην περιφέρεια Σικαρπούρ. Ο σύζυγος «την στραγγάλισε και την κρέμασε σε ένα δέντρο μπροστά στο σπίτι του», όπως ανέφερε ο αστυνομικός Ροσάν Άλι στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο άνδρας, που υποψιαζόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε, συνελήφθη. Οι συνεργοί του, οι οποίοι τον βοήθησαν να κρεμάσει το πτώμα, διαφεύγουν.

Το Σικαρπούρ γειτονεύει με το Ρατοντέρο, μια περιφέρεια όπου 681 άνθρωποι –μεταξύ αυτών και 537 παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών– διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι είναι οροθετικοόι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή. Η επαρχία Σιντ, όπου βρίσκονται το Σικαρπούρ και το Ρατοντέρο, μαστίζεται από ακραία φτώχεια και οι κάτοικοι, χαμηλού επιπέδου μόρφωσης οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV. «Η χρήση συρίγγων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί είναι ίσως μια από τις αιτίες εξάπλωσης της ασθένειας», εξήγησε ο Ζάφαρ Μίρζα, σύμβουλος του πρωθυπουργού Ιμράν Χαν για θέματα υγείας. Οι αρχές έχουν υποβάλει σε εξετάσεις περισσότερους από 21.000 ανθρώπους στην περιοχή αυτή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ένας παιδίατρος, οροθετικός και ο ίδιος, ευθύνεται πιθανότατα για την επιδημία στο Ρατοντέρο. Ο γιατρός έχει προφυλακιστεί αλλά αρνείται ότι μόλυνε σκόπιμα τους ασθενείς του με τον ιό.

Το Πακιστάν κατατασσόταν μεταξύ των χωρών με χαμηλή διάδοση του ιού HIV. Όμως πλέον ο ιός εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς, κυρίως μεταξύ των τοξικομανών και των ιερόδουλων. Μόνο το 2017 καταγράφηκαν 20.000 νέοι οροθετικοί, κάτι που σημαίνει ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας στο Πακιστάν είναι ο δεύτερος ταχύτερος στην Ασία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ