Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδειξη δύναμης από Τουρκία με «Θαλασσόλυκο» και «Φοίνικα της Ανατολίας»: Σε πλήρη εξέλιξη πολεμικές προετοιμασίες

Συνεχείς είναι οι ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε θάλασσα και αέρα αυξάνοντας τον προβληματισμό στα Επιτελεία για τις επόμενε...


Συνεχείς είναι οι ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε θάλασσα και αέρα αυξάνοντας τον προβληματισμό στα Επιτελεία για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν παύει να μιλά για το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» ούτε στιγμή και ο στόχος είναι διττός: Αφενός να φέρει την Ελλάδα από τη μειονεκτική θέση που βρίσκεται σήμερα σε άτακτη υποχώρηση αποσπώντας κυριαρχία μέσω της παγίωσης της τουρκικής λογικής των «προβλημάτων», και αφετέρου να αυτοαναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη.




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ήταν σαφείς ως προς τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Ακολουθώντας την τακτική του «καρότου και του μαστίγιου», λέει πως μεν επιθυμεί την επίλυση των «προβλημάτων» (μόνο που προβλήματα υπάρχουν μόνο στο μυαλό του Ακάρ) και από την άλλη κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές κινήσεις και ενέργειες.

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», είπε σήμερα ο Ακάρ, στην τελική φάση της «Θαλασσόλυκος».

Ο Ακάρ σημείωσε, ακόμη, ότι η «Τουρκία σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, έκανε λόγο και για τις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Ελλάδα από την πλευρά της χωρίς ουσιαστική απάντηση σε τίποτα από όσα λέει ο Ακάρ περιορίζεται σε ρόλο θεατή «προσευχόμενη» να ηρεμήσουν οι θάλασσες…