Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΎΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ...Με εμπλοκές και παραβιάσεις..έρχονται Τούρκοι αξιωματούχοι στην Αθήνα για τα ΜΟΕ

Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ να κορυφώνεται σταδιακά από τις προκλητικές ενέργειες αλλά ...


Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ να κορυφώνεται σταδιακά από τις προκλητικές ενέργειες αλλά και δηλώσεις της Άγκυρας, οι διπλωματικοί χειρισμοί, όχι μόνο της Λευκωσίας, αλλά και της Αθήνας έχουν ενταθεί προκειμένου να «αναχαιτισθεί» περαιτέρω κλιμάκωση, με «όπλο» τα ΜΟΕ.




Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η κατάσταση που επικρατεί και στο Αιγαίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συνολικά 137 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις 3 εμπλοκές που σημειώθηκαν από την Τετάρτη 15 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Με αυτό το πλαίσιο αναφοράς, Τούρκοι αξιωματούχοι φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συζητήσουν με αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

MSB duyurdu: Türkiye ve Yunanistan arasında kritik toplantı https://t.co/XIgtJ3uXdQ pic.twitter.com/bFwbeGxRJs

— Hurriyet.com.tr (@Hurriyet) May 20, 2019

Στόχος των συνομιλιών θα είναι η διερεύνηση τρόπων, ενεργειών αλλά και δραστηριοτήτων, που μπορούν αν οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην συνεννόηση των δύο πλευρών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν στο Twitter πως οι συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 25 Μαΐου.

MSB: Türkiye ve Yunanistan Savunma Bakanlıkları heyetleri arasında, Ege Denizinde Güven Arttırıcı Önlemler ve Davranış Kuralları başta olmak üzere işbirliğini geliştirmek maksadıyla teknik görüşmeler 20-25 Mayıs 2019 tarihlerinde Atina'da gerçekleştirilecektir. pic.twitter.com/SgkbZ4lnqw

— Haber 7 (@Haber7) May 20, 2019

Ποια η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, τουρκική αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στην Αθήνα για συζητήσεις, με αντίστοιχη ελληνική, με σκοπό τη διερεύνηση δραστηριοτήτων ενεργειών στο πλαίσιο υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).