Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κόκκινος» συναγερμός: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ύποπτο τζιχαντιστή στην Αθήνα – Στον «αέρα» η εσωτερική ασφάλεια της χώρας

Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές Αρχές ύστερα από πληροφορία ότι ύποπτος τζιχαντιστής βρίσκεται στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 27χρονο...


Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές Αρχές ύστερα από πληροφορία ότι ύποπτος τζιχαντιστής βρίσκεται στην Αθήνα.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που συνελήφθη πριν από περίπου 20 ημέρες και ο οποίος φέρεται να ήταν στο παρελθόν ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.




Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από δημοσίευμα του Euronews, ο 27χρονος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία, γιατί φέρεται να «αγόρασε» το 2015 στο Ιράκ ένα 5χρονο κορίτσι Γιεζίντι (θρησκευτική ομάδα που διώκεται από τους τζιχαντιστές), το οποίο το βασάνισε και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα.

Ο 27χρονος ζούσε στο Ιράκ μαζί με τη Γερμανίδα σύντροφό του. Εκεί φέρονται να είχαν δραστηριότητα με το Ισλαμικό Κράτος.

Η σύντροφός του συνελήφθη το 2014 και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη στη Γερμανία. Ο 27χρονος είχε διαφύγει της σύλληψης. Με άγνωστο τρόπο κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Τελικά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική πριν από περίπου 20 ημέρες, σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές που παρείχαν πληροφορίες. Σήμερα βρίσκεται σε ελληνική φυλακή, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.