Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποτελέσματα εκλογών: «Ελεύθερη πτώση» του ΣΥΡΙΖΑ σε Μάνδρα και Μάτι - Πως ψήφισαν οι περιοχές των μεγάλων καταστροφών

Μεγάλο "πλήγμα" καταγράφηκε στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές της Αττικής που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές με ...


Μεγάλο "πλήγμα" καταγράφηκε στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές της Αττικής που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, όπως στην Μάνδρα και στο Μάτι.




Αυτό φάνηκε τόσο από την μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και την αύξηση αυτών της ΝΔ, ωστόσο τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν και μεγάλη διαφορά του Γιώργου Πατούλη από την Ρένα Δούρου, αν και υπάρχει και ο δεύτερος γύρος.

Ευρωεκλογές


Στις ευρωεκλογές στην Ανατολική Αττική, η ΝΔ σημειώνει αύξηση 14,71% και ο ΣΥΡΙΖΑ μείωση 5,17%. Πιο αναλυτικά, η ΝΔ έλαβε το 36,49% των ψήφων έναντι 21,78% το 2014 και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 21,75% των ψήφων έναντι 26,92% το 2014.

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας

Συνολικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής (όπου εντάσσονται οι δήμοι Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου), ο κ. Πατούλης έλαβε στον α’ γύρο το 41,57% των ψήφων έναντι 18,72% των ψήφων για την κ. Δούρου. Η διαφορά μεταξύ των δυο καταγράφεται στο 22,85% και η κ. Δούρου βρίσκεται πλέον στην 3η θέση.

Το 2014, η κ. Δούρου είχε λάβει 22,56% στον α’ γύρο και 49,65% στον β’ γύρο. Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε τότε λάβει στον α’ γύρο 14,91% και είχε αποκλεισθεί από τον 2ο γύρο, αφού είχε έρθει τρίτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων.