Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία... Ανησυχία στην Ηλεία από τη σεισμική δραστηριότητα...

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, με τους κατοίκους της Ηλείας να ε...


Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, με τους κατοίκους της Ηλείας να εκφράζουν την ανησυχία τους για τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Δύο μήνες τώρα ζούμε με αυτό το πρωτόγνωρο για μας φαινόμενο και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το Γεωδυναμικό, από το Αστεροσκοπείο, από γεωλόγους παρά μόνο μετά από δύο μήνες μας έστειλαν σεισμογράφους με δύο τεχνικούς…» λένε με παράπονο στην εφημερίδα «Πατρίς» κάτοικοι της πόλης.




Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκεται σε ετοιμότητα –σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- «για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν» και συνιστά «ψυχραιμία όσο είναι δυνατόν στους Δημότες μέχρι την πλήρη εξέλιξη και εκτόνωση του ασυνήθιστου αυτού φαινομένου».

«Μετά από μια μικρή συνάντηση με τους επαγγελματίες της πόλης μας αυτά που μου μετέφεραν και διαπίστωσα και εγώ η ίδια, είναι ότι σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν γίνει πολλές ζημιές σε τοιχοποιίες και επιχρίσματα όσο αφορά τα κτήρια τα οποία από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις των 3 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα επιβαρύνουν και μεγαλώνουν τις ίδιες υπάρχουσες ζημιές. Εκτός όμως από τις κτιριακές ζημιές έχουν υποστεί πολλές καταστροφές σε εμπορεύματα καταστήματα υαλικών, είδη δώρων σούπερ μάρκετ και άλλα τα οποία έπεσαν και έσπασαν πολλά εμπορεύματα και προϊόντα από βιτρίνες και ράφια.

Για αυτό το λόγο ζητάμε από τον Δήμο και την Περιφέρεια να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες που απορρέουν από τις αρμοδιότητες τους για να βοηθήσουν τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες της πόλης μας αν και μέχρι στιγμής υπάρχει μια καλή συνεργασία», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας Βασιλική Καραλάγα.





Πηγή: patrisnews.com