Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη Μύκονο ξεσάλωσαν και οι τιμές: 7,20€ για ένα σουβλάκι, 15€ το αναψυκτικό...!!! 385€ η μπριζόλα...

Μπορεί ο ΦΠΑ να μειώθηκε στο 13%, όμως οι τιμές των προϊόντων στο Νησί των Ανέμων είναι εξωπραγματικές: μια μπριζόλα κοστίζει 385 ευρώ, ...


Μπορεί ο ΦΠΑ να μειώθηκε στο 13%, όμως οι τιμές των προϊόντων στο Νησί των Ανέμων είναι εξωπραγματικές: μια μπριζόλα κοστίζει 385 ευρώ, η χωριάτικη σαλάτα 18,50, ο χυμός πορτοκάλι 18, η Coca-Cola 15,ένα ποτήρι Prosecco 68 ευρώ και η ξαπλώστρα 50 ευρώ, τα οποία γίνονται 100 αν ζητήσεις και ομπρέλα

Μαστίζει και φέτος η εντελώς παρανοϊκή ακρίβεια τη Μύκονο, μια που αρκετοί καταστηματάρχες έχουν ανεβάσει τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν στα ύψη, σκοπεύοντας σε γρήγορο και μεγάλο κέρδος, με φαινόμενα αισχροκέρδειας να εντοπίζονται σε παραλίες, μπαρ και εστιατόρια του νησιού. Και βρισκόμαστε ακόμη στον Μάιο.






Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της αισχροκέρδειας, δεν έχει παρά να περιηγηθεί στις σελίδες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ιστότοπου στον κόσμο, του γνωστού TripΑdvisor, και να διαβάσει κριτικές τουριστών που επισκέφτηκαν τη Μύκονο πέρυσι το καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε, καθώς το νησί έχει ήδη αρκετό κόσμο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι το περιστατικό με τον Αμερικανό τουρίστα που πλήρωσε 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι και έξι ντόπιες μπίρες σε παραθαλάσσιο εστιατόριο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι κακές κριτικές αποδεικνύουν ότι και φέτος η Μύκονος είναι αδικαιολόγητα ακριβή, όχι μόνο για τον μέσο τουρίστα, αλλά και για τους μεγιστάνες του χρήματος που αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η διαφορά μεταξύ της ποιότητας του προϊόντος σε σχέση με την τιμή που το αγοράζουν είναι χαοτική.

Ενώ για μια αστακομακαρονάδα, η τιμή είναι στα 416 ευρώ

Με εξαίρεση τις διάσημες παραλίες και τα φημισμένα beach bars τους, όπως το «Nammos» στην Ψαρού, το «Scorpios» στην Παράγκα, το «Principote» στον Πάνορμο ή το «Santana» στην Παράγκα, όπου οι υψηλές τιμές θεωρούνται από τους θαμώνες τους απόλυτα δικαιολογημένες λόγω του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν τα εν λόγω μαγαζιά, δεκάδες άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις πουλάνε αδικαιολόγητα ακριβά, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να επιστρέφουν στις χώρες τους απογοητευμένοι και φυσικά να διασύρουν τη Μύκονο με τις κριτικές τους στους φίλους τους και στους παγκόσμιους online ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Προβληματίζει δε το γεγονός ότι οι διαμαρτυρόμενοι πελάτες προκειμένου να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξωφρενικές τιμές αναρτούν τα δελτία παραγγελιών, κάτι που ενδεχομένως και να σημαίνει ότι οι καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις.

385 ευρώ η μπριζόλα

Τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα υποτίθεται ότι εδώ και 20 ημέρες περίπου έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι για την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού «κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μαΐου 2019», στη Μύκονο η τιμή του πιο αγαπημένου ελληνικού εδέσματος έχει ξεφύγει από κάθε λογικό όριο, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Ενδεικτικά, σουβλατζίδικο στη Χώρα της Μυκόνου χρεώνει την αραβική πίτα με χοιρινό καλαμάκι 7,20 ευρώ και το σάντουιτς με χοιρινό καλαμάκι 7,40 ευρώ. Στο ίδιο παραθαλάσσιο εστιατόριο που χρεώνει 95 ευρώ τη μερίδα το καλαμάρι, το απογυμνωμένο κόκαλο με την μπριζόλα στην άκρη που θυμίζει το χαρακτηριστικό μονό τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής και θεωρείται τόσο δημοφιλές, σε σημείο που μπορείς να το βρεις ακόμα και στην τελευταία ελληνική χασαποταβέρνα, χρεώνεται 385 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ