Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ρωσικοί S-400 θα στοχεύουν τα ελληνικά αεροπλάνα στο Αιγαίο και τα κοιτάσματα στην Αν. Μεσόγειο

Οι ρωσικοί S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία θα στοχεύουν τα ελληνικά αεροπλάνα στο Αιγαίο, «που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο» κ...


Οι ρωσικοί S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία θα στοχεύουν τα ελληνικά αεροπλάνα στο Αιγαίο, «που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο» και την ανατολική Μεσόγειο, τα κοιτάσματα, όπου η Τουρκία επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή πολιτική της.

Σύντομη αναφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο Με τίτλο «Έρχεται τον Ιούλιο! “Τοίχος” 600 χιλιόμετρων» δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Milliyet ρεπορτάζ, στο οποίο επισημαίνεται ότι «παρά τις απειλές, η Τουρκία, που δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τους S-400, θα αυξήσει την αποτρεπτική της ικανότητα και στο Αιγαίο, όπου η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς το εναέριο χώρο, αλλά και θα ενισχύσει την κυριαρχία της στην Ανατολική Μεσόγειο, με την τοποθέτηση των S-400».




Στη συνέχεια τονίζεται ότι «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης, στην Τουρκία θα παραδοθούν 2 συστοιχίες S-400, οι οποίες αποτελούνται από 4 πυροβολαρχίες και ότι σε πρώτη φάση, η Τουρκία θα αποκτήσει 4 πυροβολαρχίες, καθεμία εκ των οποίων θα αναπτυχθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας».

Σημειώνεται ότι σχετικά με την τοποθέτηση των S-400 το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Θα τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Ακιντσί στην Άγκυρα.

Η βάση Ακιντσί θα αποτελεί την κεντρική βάση για την τεχνική συντήρηση και όλων των άλλων πυροβολαρχιών.

Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και στα παράλια του Αιγαίου, δηλαδή στα Δαρδανέλια, τη Σμύρνη ή τα Μούγλα, όπου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η Ελλάδα παραβιάζει πολύ συχνά τον “τουρκικό εναέριο χώρο”.

»Με την εγκατάσταση πυροβολαρχίας S-400, τα ελληνικά αεροσκάφη θα νιώθουν την “πίεση” της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας».

«Εξετάζεται παράλληλα η τοποθέτηση άλλης μίας πυροβολαρχίας στη Μερσίνα, τα Άδανα ή την Αντιόχεια, προκειμένου να αυξηθεί η υπεροχή καθώς και να ενισχυθεί η ενεργειακή πολιτική της Άγκυρας γύρω από την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο».