Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίτσας στους μετανάστες στο Σύνταγμα: Φύγετε γιατί δημιουργείτε αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καλεί τους 60 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακο...


Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καλεί τους 60 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία»




Να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ελληνικών Αρχών και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, όπου βρίσκονται από εχθές, ζητά από τους 60 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωση, η άρνηση των μεταναστών (οι οποίοι κατέφυγαν στο Σύνταγμα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπό κατάληψη όπου διέμεναν στα Εξάρχεια) να αποχωρήσουν, «δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.