Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτο! Μυστηριώδης ισλαμιστής, μέλος ΜΚΟ, έστησε αυτοσχέδιο τζαμί στη Λέσβο

Ως μέλος ΜΚΟ που έχει αποστολή τη διάδοση της ισλαμικής εκπαίδευσης στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης φέρεται μυστηριώδης Βρετ...


Ως μέλος ΜΚΟ που έχει αποστολή τη διάδοση της ισλαμικής εκπαίδευσης στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης φέρεται μυστηριώδης Βρετανός μουσουλμάνος που έστησε αυτοσχέδιο παράνομο τζαμί σε αντίσκηνο έξω από το Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο.

Ο Αντονι Καν «εξαφάνισε» τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πιθανότατα έχει αποχωρήσει από το νησί.




Η οργάνωση Greengate Trust, με έδρα στη Βρετανία, που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, έχει ως σκοπό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο Διαδίκτυο, τη διδασκαλία του Ισλάμ και την «παραγωγή της επόμενης γενιάς των μουσουλμάνων».

Διατηρεί ισλαμικό εκπαιδευτήριο (Madrasa) στο Ολνταμ, όπου οι πνευματικοί ηγέτες, όπως αναφέρεται, διδάσκουν τις αρχές του Ισλάμ και τη σύνδεση με τον Αλλάχ, διευκρινίζοντας πάντως πως λέει «όχι» στον φανατισμό και στη δικτατορία στο όνομα της θρησκείας.

Με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, η οργάνωση έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, τόσο στη Λέσβο, όσο και στην Ειδομένη, αλλά και στην Αθήνα. Μέλη της αποστολής της στη Λέσβο πρωτοστάτησαν το περασμένο διάστημα στη δημιουργία κοιμητηρίου στο νησί για τους μουσουλμάνους που χάνουν τη ζωή τους στα ναυάγια.

Ο Καν προβληματίζει σοβαρά τις Αρχές. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε σχετική έρευνα τουλάχιστον για τις πολεοδομικές παραβάσεις του αυτοσχέδιου τζαμιού, μετά την κατάθεση φακέλου με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία από την Αστυνομία.