Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την ώρα που ο βίτσας ουγκανίζει:¨Ζήτω το Πακιστάν¨ Τριμερή Άσκηση Τούρκων -Πακιστανών στο Ουζμπεκιστάν

Ξεκίνησε στο Ουζμπεκιστάν η άσκηση «Ασπίδα Συμμαχίας- 2019» στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ουζμπεκιστάν, της Τουρκίας κα...


Ξεκίνησε στο Ουζμπεκιστάν η άσκηση «Ασπίδα Συμμαχίας- 2019» στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ουζμπεκιστάν, της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Διοργανώθηκε τελετή έναρξης για την κοινή στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται στο σκοπευτήριο Φόρις στον νομό Τζίζαχ.




Στην τελετή στην οποία παρέστησαν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου του Ουζμπεκιστάν, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Τασκένδη, συνταγματάρχης Μουσταφά Μπάλογλου, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Πακιστάν στην Τασκένδη Ιμράν Αρίφ καθώς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση ανακρούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των τριών χωρών και ανυψώθηκαν οι σημαίες τους.

Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ουζμπεκιστάν Σουχράτ Ικράμοφ εξέφρασε την ευχαρίστηση του που υποδέχεται τους Τούρκους στρατιώτες σε αυτά τα εδάφη τα οποία θεωρούν ως εδάφη προγόνων τους και δήλωσε πως η κοινή άσκηση είναι η απόδειξη της αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Ο Μπάλογλου επισήμανε πως η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα η οποία δίνει αγώνα ταυτόχρονα κατά τριών τρομοκρατικών οργανώσεων, της PKK, της ΝΤΑΕΣ και της FETÖ και ανέφερε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποιούν για πρώτη φορά κοινή τριμερή άσκηση με τον στρατό του αδελφού Ουζμπεκιστάν με το οποίο έχουν κοινή γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό και τις ένοπλες δυνάμεις του αδελφού Πακιστάν, το οποίο πάλι έχει μεγάλη εμπειρία.

Επισήμανε πως η κοινή άσκηση θα συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών ακόμη περισσότερα. Στο πλαίσιο της εναρκτήριας τελετής οι στρατιώτες των τριών χωρών πραγματοποίησαν παρέλαση.

Στην κοινή άσκηση που θα ολοκληρωθεί στις 26 Απριλίου συμμετέχουνΤούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί που διατελούν καθήκοντα στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας.