Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Κραυγή αγωνίας από την Μακεδονία μας – Ζητά τη σωτηρία της

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αναδημοσίευσε το ακόλουθο δημοσίευμα προκειμένου να εκφράσει την αγωνία το...


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αναδημοσίευσε το ακόλουθο δημοσίευμα προκειμένου να εκφράσει την αγωνία του για την τύχη της Μακεδονίας μας.

Ελάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω διάβημα των Παμμακεδονικών Ενώσεων ολοκλήρου της υφηλίου για την Μακεδονία μας! Για την Μακεδονία μας, για την οποία, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο καθαρό, ότι η Μακεδονία μας πουλήθηκε!

Το Μήνυμα των Παμμακεδονικών Ενώσεων μας απέστειλε η αγαπητή μας Κυρία Μάρθα Σ…., την οποία και ευχαριστούμε δημοσίως.

Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα,

Για μια ακόμη φορά εμείς οι Μακεδόνες προσφεύγουμε σε Εσάς και επικαλούμαστε την βοήθειά Σας σχετικά με το μέγιστο ζήτημα που παρουσιάστηκε μετά το πρόβλημα της κλοπής της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της μοναδικής μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους βόρειους γείτονές μας. Δι’ όλους εμάς αποτελεί ύψιστο καθήκον το να προστατεύουμε διαχρονικά την θρησκεία μας, τα όσια και ιερά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, καθώς και την πατρίδα για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Έργο ζωής μας είναι να παραδώσουμε άθικτες αυτές τις αξίες στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στα δισέγγονά μας και σε όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν

Όπως γνωρίζει η Θειοτάτη Παναγιότητα Σας για όλους εμάς τους Μακεδόνες ηλεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχτηκε και ούτε θα αποδεχτεί ποτέ, επιβλήθηκε στον ελληνισμό παρά την θέλησή του, κατά παράβαση του εθνικού και διεθνούς Δικαίου, και είναι μια «Συμφωνία» που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ακεραιότητα της Ελλάδος.

Εσχάτως διαπιστώσαμε, από την προς Εσάς δημοσιοποιηθείσα επιστολή του εν Ελλάδι δραστηριοποιούμενου φιλοσλαβικού και ανθελληνικού πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», ότι η αχαρακτήριστη αυτή «Συμφωνία» άνοιξε διάπλατα την πόρτα, ώστε να διατυπώνεται το αίτημα για χρήση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας κατά τον«εκκλησιασμό της μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων», όπως όλως αναληθώς οι ίδιοι γράφουν στην ως άνω επιστολήν τους.

Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα

Όταν στο παρελθόν ευδοκήσατε να μας δεχθείτε Σας είχαμε εκθέσει τις απόψεις μας,για τον σχισματικό ρόλο της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας» των Σκοπίων. Η θεόπνευστη απόφασή Σας να μην αναγνωρίσετε μια έτσι αυτοαποκαλούμενη εκκλησία είναι μέχρι στιγμής η μόνη δικαίωση και βοήθεια που δεχτήκαμε εμείς οι χειμαζόμενοι μοναδικοί Μακεδόνες οι οποίοι βαλόμεθα πανταχόθεν.

Ασφαλώς και Σας είναι γνωστός ο πολυετής ρόλος του προαναφερθέντος πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» το οποίο θέτει με κάθε άμεσο, έμμεσο και πλάγιο τρόπο ζητήματα ύπαρξης της δήθεν «εθνικά Μακεδονικής μειονότητας» ανάμεσα σε 2.500.000 Μακεδόνες στην Μακεδονία μας. Όπως ασφαλώς Σας είναι γνωστό ότι η Συμφωνία της Λωζάννης, δεν αναγνω-ρίζει εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και η μόνημειονότητα που αποδέχεται είναι η θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα σε ένα τμήμα της Θράκης. Ωσαύτως, είναι πασίγνωστο διά διεθνών συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς ύπαρξης της νεωτέρας Ελλάδος μετά το 1913, ότι δεν υφίστανται «ντόπιοι μειονοτικοί μακεδονόφωνοι» πληθυσμοί τους οποίους όλως αναληθώς αναφέρει η εν λόγω επιστολή, σύμφωνα με το mkka.blogspot.com.

Ως ποίμνιο της ανά τον κόσμο Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιμαινόμενο από την Αγιότητά Σας θεωρούμε την επίκληση για «εκκλησιασμό στη «μακεδονική γλώσσα» της ανύπαρκτης «μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα» ως καταφανή προσπάθεια απροκάλυπτης εισπήδησης στις εκκλησίες των Νέων Χωρών στις οποίες γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην εν λόγω επιστολήν του «Ουρανίου Τόξου», και ειδικά στις Ιερές Μητροπόλεις της Μακεδονίας μας. Είναι καταφανές, ότι σλαβικοί κύκλοι εμμένουν στους σχισματικούς σκοπούς τους, παρά την μη αναγνώρισή τους από την Αγιότητά Σας.

Θεωρούμε μεγίστη ασέβεια προς το σεπτόν Πρόσωπό Σας, καθώς και βάναυση και βάρβαρη προσβολή προς ολόκληρη την Αγίαν του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας την επίκληση στην εν λόγω επιστολή δήθεν «διωγμών μετά το 1913». Θεωρούμε σε ύψιστο βαθμό ασέβεια και ύβρη τις ακόλουθες ανίερες και ψευδείς καταγγελίες στην εν λόγω επιστολή, όπως: «Aπό την αρχή του περασμένου αιώνα Εκκλησία, Κράτος και παρακράτος στην Ελλάδα άλλοτε με σιωπηρή κι άλλοτε με φανερή βία, απειλές και εκφοβισμό…» Και «Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών».

Μας θλίβει βαθύτατα η ούτως διατυπωθείσα ύβρη και αδικία, διότι ουδέποτε η Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως εκκλησία αγάπης και συμπόνοιας, αλλά ούτε και το ελληνικό κράτος ή ουδείς άλλος, προέβη στα ως άνω ανίερα καταγγελλόμενα, πόσο μάλλον σε «διωγμό».

Δι’ όλα αυτά Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα, διατελούντες με βαθύτατο σεβασμό, προσερχόμεθα εξαιτούμενοι την απόδοση δικαίου από Εσάς, και την απόρριψη όλων αυτών των πασιφανών ύβρεων. Αυτό θα απαλύνει τας βαθείας πληγάς που προκαλούν εις το σώμα της Μακεδονίας μας όλαι αι ως άνω ανίερες επικλήσεις των βορείων γειτόνων μας, οι οποίες μόνον σκοπόν έχουν να διχάσουν το ποίμνιο της Μακεδονίας μας, να διαταράξουν ανεπανόρθωτα την Ιεράν Τάξιν επί της Αγίας του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και να συνεχίσουν την κλοπή του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και με αυτά τα κλεμμένα υλικά να συγκροτήσουν το πλαστό ιστορικά και πολιτιστικά κράτος τους.

Εισέτι, και δια μίαν ακόμη φορά, προσφεύγουμε προς Εσάς εξαιτούμενοι την ιεράν βοήθειάν Σας δια να δυνηθούμε να περιφρουρήσουμε την μοναδική στον κόσμο Μακεδο-νική μας κληρονομιά.

Για όλους εμάς τους Μακεδόνες θα αποτελούσε υψίστη τιμή και εύνοια, εάν τυγχάναμε απαντήσεώς Σας επί των ως άνω τεθέντων υψίστων ζητημάτων.

Επί τούτοις εξαιτούμενοι τας θεοπειθείς Υμών ευχάς και ευλογίας, διατελούντες μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως κατασπαζόμεθα ευλαβώς την αγίαν Δεξιάν Σας,

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Συντονιστής: Παναγιώτης Ιασωνίδης
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος