Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμικές προετοιμασίες από την Άγκυρα: Αποβατικές ασκήσεις στο Αιγαίο διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός – Υλοποιούν τις απειλές Ακάρ

Αποβατικές ασκήσεις εκτέλεσε ο στρατός του λαλίστατου Τούρκου ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ στο Αιγαίο με την συνεργασία του τουρκικού ναυτικού από τις 14...


Αποβατικές ασκήσεις εκτέλεσε ο στρατός του λαλίστατου Τούρκου ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ στο Αιγαίο με την συνεργασία του τουρκικού ναυτικού από τις 14 έως τις 19 Απριλίου 2019, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του, με ένα άμεσο επαίσχυντο μήνυμα-απαίτηση από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διότι έτσι συμφέρει τον σουλτάνο και τα σχέδια τους στο Αιγαίο.




Ο Ακάρ δήλωσε ότι «με την στρατιωτικοποίηση των νησιών του που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα».

«Από τον Έλληνα ομόλογό μου – στα πλαίσια των καλών και ειλικρινών σχέσεων μας – περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σε αυτό το ζήτημα», κατέληξε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή η το πλοίο σεισμικών ερευνών Oruç Reis εισήλθε στην θάλασσα του Μαρμαρά για να διερευνήσει – λένε οι Τούρκοι – κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρέλαιο. Το πλοίο θα συλλέγει σεισμικά δεδομένα στη Θάλασσα του Μαρμαρά για περίπου 100 ημέρες μετά θα ξανοιχθεί στο Αιγαίο για να κάνει την ίδια δουλειά.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας είχαμε επισημάνει ότι «δωμάτιο» πολέμου έχει στήσει η Τουρκία καθώς την επικείμενη γεώτρηση διαχειρίζεται μια μικρή ομάδα που επικοινωνεί απευθείας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Η Άγκυρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον περιορισμό της διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών, καθώς τα όσα θα ακολουθήσουν αναμένονται να φέρουν ραγδαίες εξελίξεις. Η δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο είναι ο κύριος στόχος της Άγκυρας.

Η Άγκυρα μέχρι τώρα έχει ακολουθήσει με ευλάβεια θα λέγαμε το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει. Εδώ και καιρό έχει ενισχύσει με δυνάμεις και πυροβολικό τα κατοχικά στρατεύματα, είχε ανακοινώσει την δημιουργία της «Δύναμης Ασπίδα Μεσογείου» με την οποία προσπαθεί να ελέγξει τα σημεία ενδιαφέροντος της.

Οι νέες κινήσεις της Τουρκίας έχουν δυο στόχους: Από την μια την κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή και από την άλλη την οριοθέτηση τουρκικής ΑΟΖ, βάζοντας την χώρα στο ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου.

Για το τέλος κρατάμε την σχετικά πρόσφατη δήλωση του Χουλουσι Ακάρ, με την οποία ανέφερε ότι «στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν το καθήκον τους λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Και η Ελλάδα λαμβάνει τα δικά της με τις ισχυρές και αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις της, για αυτό ας σταματήσουν τα ψυχολογικά «παίγνια» και τα λόγια από την Άγκυρα, για να δούμε πόσο μετράνε τώρα οι νεο-οθωμανοί που δεν έχουν τόσο μεγάλη στήριξη και τις «πλάτες» των ΗΠΑ.