Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανατριχίλα: Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα πυρηνικά στον πλανήτη (βίντεο)

Αν και όλες οι πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου ομνύουν στην ειρήνη και στη μη χρήση των συγκεκριμένων όπλων μαζικής καταστροφής, φαίνεται ότι...


Αν και όλες οι πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου ομνύουν στην ειρήνη και στη μη χρήση των συγκεκριμένων όπλων μαζικής καταστροφής, φαίνεται ότι η παγκόσμια κατάσταση τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ανησυχίες.




Συγκεκριμένα, σήμερα στη Γη υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα στα χέρια διαφόρων χωρών και οι δημιουργοί ενός βίντεο το οποίο έχουν δει ως σήμερα περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έθεσε ένα εφιαλτικό ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα;

Το βίντεο είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς εκτιμάται ότι μόλις τρεις πυρηνικές κεφαλές θα αρκούσαν για να ισοπεδώσουν μια από τις 4.500 μητροπόλεις του πλανήτη, οπότε για την εξαφάνισή τους θα έφθαναν 13.500 πυρηνικά όπλα.





Αν λοιπόν συνέβαινε το εφιαλτικό σενάριο, τότε θα δημιουργούταν μια πύρινη μπάλα διαμέτρου 50 χιλιομέτρων, το «μανιτάρι» θα έφθανε στα όρια της ατμόσφαιρας, ενώ το ωστικό κύμα θα εξαφάνιζε οτιδήποτε βρισκόταν στο πέρασμά του σε ακτίνα 3.000 χιλιομέτρων.

Η έκρηξη θα ακουγόταν σε όλο τον πλανήτη και το κύμα της πίεσης θα έκανε το γύρο της Γης για εβδομάδες, ενώ η ραδιενέργεια θα σκότωνε τα πάντα στην ακτίνα την έκρηξης, καθιστότας έρημο περιοχή χιλιάδων χιλιομέτρων.

Εν κατακλείδι, η ζωή στη Γη θα εξαφανιζόταν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο...