Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!! Τρόμος στα τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ εντάσσουν την Ελλάδα σε πρόγραμμα για αγορά 30 F-35»

Τρόμος κυρίευσε την Τουρκία μετά την επιβεβαίωση και από την έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα Flight Global ότι η Ελλάδα εξετάζει σοβαρά να...



Τρόμος κυρίευσε την Τουρκία μετά την επιβεβαίωση και από την έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα Flight Global ότι η Ελλάδα εξετάζει σοβαρά να αντικαταστήσει τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16C / D με μαχητικά F-35, με αμερικανικά κεφάλαια.




Σύμφωνα με τα τελευταία νέα τουρκικών ΜΜΕ που επικαλούνται την ιστοσελίδα Flight Global, η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε από την γνωστή αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin τιμοκατάλογο για 25 έως 30 αεροσκάφη, ενώ οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν ήδη εντάξει την χώρα μας, στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την αγορά αμερικανικών συστημάτων με το σχέδιο μακροπρόθεσμων πληρωμών, και έτσι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα F-16C / D με F-35.

Ο ναύαρχος Mathias Winter, αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος F-35 του Πενταγώνου, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της Αθήνας για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς θα μπορούσε να επεκταθεί σε πέντε νέες χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Σιγκαπούρη και Ισπανία).