Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!!! Μουσουλμάνος «Χριστιανοδημοκράτης» του CDU στην Καγκελαρία;

«Γιατί όχι;», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, προκαλώντας πανικό στο κόμμα του «Φωτιές» άναψε στη Γερμανία η ...


«Γιατί όχι;», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, προκαλώντας πανικό στο κόμμα του

«Φωτιές» άναψε στη Γερμανία η δήλωση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Ράλφ Μπρίνκχαους, ο οποίος υποστήριξε ότι ένας Μουσουλμάνος θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα για την Καγκελαρία και να αναλάβει τα ηνία της χώρας το 2030.

Σε συνέντευξή του στο προτεσταντικό πρακτορείο ειδήσεων «Idea», το πρωτοκλασάτο στέλεχος του CDU τόνισε ότι, το 2030 θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Καγκελάριος ένας Μουσουλμάνος από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.




«Η θρησκεία δεν μπορεί να είναι καθοριστική για τον υποψήφιο που διεκδικεί την Καγκελαρία. Άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά», υποστήριξε ο 50χρονος Χριστιανοδημοκράτης από το Ντίσελντορφ. Ο Μπρίνκχαους θεωρεί επίσης ότι ένας μουσουλμάνος θα αγωνιστεί για το CDU.

«Με την προϋπόθεση», όπως τόνισε, «να εκπροσωπεί τις αξίες και τα πεποιθήσεις των Χριστιανοδημοκρατών».

O Βίνσεντ Κόκερτ, επικεφαλής του CDU στο κρατίδιο «Μεκλεμβούργο- Πομερανία», δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Μπρίνκχαους είπε κάτι τέτοιο.

Η δήλωση του εικονιζόμενου, Μπρίνκχαους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο κόμμα του

Ο Έμπερχαρντ Γκίνκγερ, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης εξέφρασε την αντίθεσή του με τον Γερμανό επικεφαλής της Κ.Ο του CDU.
«Οι μουσουλμάνοι στη Γερμανία δεν είναι πλειοψηφία. Αυτό δεν συμβαίνει. Το «C» (το αρχικό γράμμα στα γερμανικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος , δεν επελέγη τυχαία», είπε και πρόσθεσε:

«Οι χριστιανοδημοκρατικές αξίες είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες του Ισλάμ. Η συζήτηση για έναν μουσουλμάνο υποψήφιο καγκελάριο του CDU δεν είναι ακατανόητη μόνο για μένα, αλλά δεν είναι συμβατή με τις θεμελιώδεις αξίες του κόμματος. Επιπλέον, έχουμε καγκελάριο και αρχηγό κόμματος που είναι και οι δύο χριστιανοί».