Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Λιβύης: Βάζουν τα αγόρια να βιάζουν τις αδελφές τους

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις μιας νέας έρευνας για τα απίστευτα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τα σεξουαλικά εγκλήματα στους προσφυγικο...


Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις μιας νέας έρευνας για τα απίστευτα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τα σεξουαλικά εγκλήματα στους προσφυγικούς καταυλισμούς -κολαστήρια της Λιβύης.




Για τους άτυχους πρόσφυγες που καταλήγουν εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει απόδραση από τον κύκλο αιχμαλωσίας, εκμετάλλευσης, βίας και κακοποίησης, όπως σημειώνει η έκθεση της διεθνούς ΜΚΟ Women’s Refugee Commission, η οποία βασίστηκε σε δεκάδες συνεντεύξεις με θύματα και εργαζόμενους σε υπηρεσίες αρωγής. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάπου 670.000 μετανάστες βρίσκονται στη Λιβύη, εκ των οποίων κάπου 5.000 με 6.000 κρατούνται σε καταυλισμούς.

«Στο ταξίδι τους μέσω της ερήμου πολλοί πρόσφυγες πέφτουν θύματα απαγωγής από διακινητές ή ομάδες ενόπλων, ή καταλήγουν στις φυλακές», είπε στη DW η συντάκτρια της έρευνας Σάρα Τσάινογουεθ, εξηγώντας ότι η βία και τα σεξουαλικά βασανιστήρια είναι συνηθισμένα σ’ αυτούς τους καταυλισμούς. «Τα βιντεοσκοπούν μάλιστα για να πιέσουν τις οικογένειες των θυμάτων για να στείλουν χρήματα για την απελευθέρωση των συγγενών τους. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, τους πουλάνε ή τους δολοφονούν», συμπληρώνει.

Οι λεπτομέρειες των βασανιστηρίων προκαλούν φρίκη και ανατριχίλα. Υποχρεώνουν άνδρες και γυναίκες να βιάσουν άλλα άτομα, αποκόπτουν ανδρικά μόρια, βιάζουν γυναίκες μέχρι να πεθάνουν από την αιμορραγία. Βάζουν αγόρια να βιάσουν τις αδελφές τους.

«Αν μου του έλεγαν δεν θα το πίστευα. Πρέπει να το δεις με τα μάτια σου για να το πιστέψεις», είπε ένας επιζών από την Γκάμπια.