Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τσαμπουκάς» ρωσικής φρεγάτας Admiral Makarov με το Donald Cook του US Navy, στο Βόρειο Αιγαίο!

defence-point.grΈνα επικίνδυνο πλην όμως συνηθισμένο τελευταία περιστατικό, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην είσοδο των Δαρδανελλίων, ανάμεσα...


defence-point.grΈνα επικίνδυνο πλην όμως συνηθισμένο τελευταία περιστατικό, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην είσοδο των Δαρδανελλίων, ανάμεσα σε ρωσική φρεγάτα που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων, που όδευαν στην ίδια πορεία, να πέσει το ένα πάνω στο άλλο…




Η “εμπλοκή” που έληξε για μια ακόμα φορά με αμερικανική “υποχώρηση”, ενέπλεξε το αμερικανικό USS Donald Cook και τη ρωσική φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ). Όπως αναφέρθηκε ήδη, η πορεία των δυο πλοίων ήταν παρόμοια και έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση για αλλαγή πορείας.


Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, στις 8:00 ώρα Μόσχας, δηλαδή 7:00 ώρα Ελλάδας, κι ενώ το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων βγήκε στο Αιγαίο, ακολουθούμενο με διαφορά 10 λεπτών από τη γερμανική φρεγάτα Admiral Essen (Ναύαρχος Έσεν).




Όπως το συνηθίζουν οι Ρώσοι να εμπλέκονται στο αποκαλούμενο “παιχνίδι της κότας” (chicken game) δεν άλλαξαν την πορεία τους, ούτε μπήκαν στη διαδικασία συνεννόησης με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, με προφανή στόχο να το κάνουν να αλλάξει αυτό πορεία. Πρόκειται για μια – κάπως φαιδρή – μέθοδο επίδειξης… πυγμής με παράλληλη αποστολή “μηνύματος” ότι η άλλη πλευρά βρίσκεται… “εκτός έδρας”.
Η σύγκρουση αποφεύχθηκε όταν το αμερικανικό πλοίο που επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ρωσικό αναζητώντας συνεννόηση για τον τρόπο διέλευσης από το σημείο, άλλαξε πορεία και συνέχισαν όλοι το ταξίδι τους…

Μήπως θα έπρεπε να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά από ελληνικής πλευράς και να γίνει διπλωματικό διάβημα ώστε να αφήσουν τα γελοία και επικίνδυνα παιχνίδια τα ξένα πολεμικά πλοία που διέρχονται από την περιοχή, ασχέτως προέλευσης; Υποτίθεται, στη θάλασσα υπάρχουν εθιμικοί κανόνες τους οποίους ακολουθούν οι “καπετάνιοι” των καραβιών, εμπορικών και πολεμικών.

Διότι ίσως να αξίζει το να ξεκινήσουμε να δημοσιεύουμε περιστατικά της ιστορίας που προσφέρονται για έλεγχο της… “ναυτοσύνης” ενός εκάστου, από βιβλία που υπάρχουν, ώστε να γελάσει και κάθε… πικραμένος.