Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπόθεση Λοΐζου: Χωρίς απαντήσεις στα ερωτήματα για την αποκάλυψη ότι έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

«Σιγή ιχθύος» τηρούν σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου γύρω από τις αποκαλύψεις για την Μυρσίνη Λοΐζου, που την εξώθησαν σε παραίτηση...


«Σιγή ιχθύος» τηρούν σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου γύρω από τις αποκαλύψεις για την Μυρσίνη Λοΐζου, που την εξώθησαν σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η «θύελλα» των αντιδράσεων μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» να ανάγκασε το πρωθυπουργικό επιτελείο να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κόρης του Μάνου Λοΐζου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά ούτε και από το κόμμα.




Η «γκάφα» του κυβερνητικού επιτελείου να επιλέξει την κυρία Λοΐζου για την ευρωπαϊκή λίστα του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σοκ και αμηχανία, ενώ την εισήγηση φέρεται να «χρεώνεται» ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της... περιπέτειες.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, η πρώην, πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου, εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει και, για τον λόγο αυτό, το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ, ενώ στις 12 Μαΐου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Παρά την αρχική πρόθεση στο Μαξίμου να την στηρίξουν, γρήγορα έγινε αντιληπτό το πολιτικό κόστος που έχει προκαλέσει η εν λόγω υποψηφιότητα και, αφού «απολογήθηκε» η κυρία Λοΐζου, στη συνέχεια της ζητήθηκε να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον σάλο μετέβη στο Μαξίμου, όπου εκεί φέρεται να συντάχθηκε η επιστολή παραίτησής της, προκειμένου να γίνει κεντρικά η διαχείριση της ζημιάς.

Το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος για την εις βάρος της Μυρσίνης Λοΐζου καταδικαστική απόφαση για την παράνομη λήψη της σύνταξης, αλλά και το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο που έχει για χρέη προς το Δημόσιο, «ξεχείλισε το ποτήρι», αφού από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της, η κυρία Λοΐζου αποτέλεσε... πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα, που όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες του περί έκπληξης, βρέθηκε σε θέση να απολογείται για το παρελθόν της κόρης του Μάνου Λοΐζου.

Μετά το πρώτο σοκ στην Ηρώδου Αττικου, η συζήτηση πλέον έχει μετατοπιστεί στο ποιοι, τι και αν γνώριζαν για τις δικαστικές περιπέτειες της κυρίας Λοΐζου, αφήνοντας έκθετο τον πρωθυπουργό και το κόμμα, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψάχνει διακαώς στελέχη να ενταξει στις ευρωλίστες, προκειμένου να περιορίσει την επερχόμενη ήττα στις εκλογές του Μαΐου.

Τα ερωτήματα, δε, που θέτει η αντιπολίτευση, είναι αμείλικτα και έρχονται να βαρύνουν έτι περαιτέρω το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.