Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Τα F-35 «γλέντησαν» τους πάντες στις αερομαχίες της άσκησης Red Flag

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έριξε το F-35 στη μάχη ενάντια στα "πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα που υπάρχουν" κατά τη διά...


Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έριξε το F-35 στη μάχη ενάντια στα "πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα που υπάρχουν" κατά τη διάρκεια της πρόσφατης άσκησης αερομαχιών Red Flag και τα stealth μαχητικά σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η διαφορά ανάμεσα στα stealth μαχητικά 5ης γενιάς και τα άλλα αεροπλάνα ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι και οι νέοι πιλότοι έκαναν “περίπατο” απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους πιλότους.




Οι πιλότοι από την 4η Μοίρα της 388th Πτέρυγας Μάχης απογειώθηκαν στους αιθέρες με τα αναβαθμισμένα F-35A τους, πετώντας μαζί με άλλα μαχητικά 4ης γενιάς και πολέμησαν ενάντια σε ισάξια ικανούς αντιπάλους.

Κατά τη διάρκεια της σκληρής άσκησης, τα εχθρικά αεροσκάφη, κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών επιθέσεων τύφλωσαν τα φιλικά μαχητικά 4ης γενιάς, όπως θα γινόταν και σε μια πραγματική μάχη. "Ακόμη και σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, το F-35 δεν είχε πολλά προβλήματα να κάνει τη δουλειά του", εξήγησε ο Σμήναρχος Joshua Wood, ο διοικητής της 388ης Ομάδας Επιχειρήσεων, σε μια δήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που συνοψίζει τα αποτελέσματα άσκησης.

Οι αρχάριοι πιλότοι των F-35 ήταν σε θέση να επέμβουν και να σώσουν πιό έμπειρους πιλότους που πετούσαν με μαχητικά τέταρτης γενιάς, ενώ ταυτόχρονα επιτύγχαναν μεγάλο αριθμό “καταρρίψεων”.

"Ο παρτενέρ μου ήταν ένας νέος πιλότος που πετούσε ένα F-35A, ήταν η 7η ή 8η πτήση του μετά το τέλος της εκπαίδευσης του", λέει ο Wood, μιλώντας για τις εμπειρίες του. "Μου μιλάει στον ασύρματο και μου λέει, σε έναν έμπειρο πιλότο με πάνω από 3.000 ώρες πτήσεις σε ένα πολύ ικανό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς, ‘Φίλε κάνε μεταβολή, είσαι έτοιμος να σκοτωθείς, μπροστά σου βρίσκεται ένας εχθρός’”.

Αυτός ο νεαρός πιλότος εξουδετέρωσε το εχθρικό αεροσκάφος και στη συνέχεια έκανε 3 ακόμα καταρρίψεις. "Δεν έχω δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο Wood.

Η τελευταία άσκησης Red Flag - μια πολυεθνική άσκηση με στόχο την εκπαίδευση πιλότων ενάντια σε εχθρικά αεροσκάφη, συστήματα αεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικές τακτικές μάχης- λέγεται ότι είναι "εκθετικά πιο δύσκολη" από τις προηγούμενες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικής μάχης ενάντια σε μια πιο σοβαρή απειλή όπως η Ρωσία ή η Κίνα. Οι πιλότοι διεξήγαγαν τον προσομοιωμένο πόλεμο σε εχθρικά περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από ηλεκτρονικές επιθέσεις, παρεμβολές στις επικοινωνίες και στο GPS.

«Αυτές οι καταστάσεις αναδεικνύουν τις δυνατότητες των μαχητικών F-35. Είμαστε ακόμα σε θέση να λειτουργούν και να είναι αποτελεσματικά», δήλωσε ο Αντισμήναρχος Yosef Morris, διοικητής της 4ης Μοίρας.




Το F-35A συμμετείχε στην άσκηση Red Flag, την δυσκολότερη άσκηση προσομοίωσης αερομαχιών, για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια. Εκείνη την εποχή, το ισχυρό stealth αεροσκάφος είχε μόνος ελάχιστες από τις δυνατότητες του ενεργοποιημένες, αλλά ακόμα και τότε κατάφερε να επιτύχει σκορ 20:1 (20 καταρρίψεις - 1 απώλεια).

Φέτος, οι πιλότοι πετούν μαχητικά F-35 με αναβαθμίσεις που προσφέρουν βελτιωμένες ικανότητες μάχης και ελιγμών, καθιστώντας το αεροσκάφος πιο θανατηφόρο σε αερομαχίες. Οι αναβαθμίσεις του λογισμικού Block 3F έφεραν το αεροσκάφος σε πλήρη πολεμική ικανότητα.


Το F-35A «υπερβαίνει τις προσδοκίες μας όσον αφορά όχι μόνο την ικανότητα επιβίωσης, αλλά και τη κατάρριψη στόχων», δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Dave Goldfein, σύμφωνα με την Air Force Times.

Το αεροσκάφος F-35A, ένα αεροσκάφος που ακόμα δίνει τη μάχη του για να ξεπεράσει τις προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του, πρόκειται να αντικαταστήσει τους γερασμένους στόλους των F-16 και των A-10 Thunderbolt II.

Πηγή Task & Purpose