Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια – CIA: «Η “Μακεδονία του Αιγαίου” ήταν σχέδιο της ΕΣΣΔ» – Αποκαλυπτικά έγγραφα

Αμείλικτη είναι τελικά η ιστορία σχετικά με το σχέδιο που «κρύβεται» πίσω από την επαίσχυντη, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, Συμφων...


Αμείλικτη είναι τελικά η ιστορία σχετικά με το σχέδιο που «κρύβεται» πίσω από την επαίσχυντη, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, Συμφωνία των Πρεσπών.




Αρχεία και έγγραφα από την πρώην Γιουγκοσλαβία που απελευθέρωσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (CIA), υποδεικνύουν ότι η Σοβιετική Ένωση, λίγα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε επενδύσει πολύ μεγάλες προσπάθειες στο άλυτο «Μακεδονικό ζήτημα», σε αντίθεση με την αδιάφορη στάση που τηρούσαν οι γιουγκοσλαβικές αρχές και ο Τίτο, αναφέρει σκοπιανή εθνικιστική ιστοσελίδα.

Η CIA αναφέρει ότι από το 1950 ειδική επιτροπή από «επίλεκτα» μέλη υπό την αιγίδα της Σοβιετικής Ένωσης, προετοίμαζε το κράτος της «ελεύθερης Μακεδονίας του Αιγαίου», με τόνωση των εξεγέρσεων κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας στην Ελλάδα και της γιουγκοσλαβίας, προς το συμφέρον της ενοποίησης μιας ενιαίας «Μακεδονικής Δημοκρατίας» με έξοδο στην Θεσσαλονίκη, αναφέρουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των Αμερικανών πρακτόρων.



Σύμφωνα με τη CIA, η αποκαλούμενη «Μακεδονική δημοκρατία» θα περιλάμβανε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, δηλαδή την Μακεδονία και την Δυτική Θράκη στο σύνολο της.

Η «χώρα» αυτή θα διέθετε ακόμη και τις δικές της ένοπλες δυνάμεις στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.




Το Συμβούλιο της Ελεύθερης Μακεδονίας βρισκόταν υπό την πολιτική ηγεσία του πρεσβευτή της Σοβιετικής Ένωσης στη Σόφια, και κατευθυνόταν κυρίως κατά του Τίτο, της Ελλάδος και του γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτροπή αυτή έχει διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με τεταμένες τις σχέσεις μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ένωσης, με την ίδρυση του Γραφείου Πληροφοριών με επικεφαλής τον Στάλιν.

Το 1948 εκδόθηκε ψήφισμα της κουμουνιστικής διεθνούς, το οποίο ανέφερε ότι η Γιουγκοσλαβία είχε τοποθετηθεί σε πλήρη απομόνωση από το σοσιαλιστικό μπλοκ και αποβάλλεται από αυτό, ενώ ο Τίτο και οι στενότεροι συνεργάτες του, χαρακτηρίζονταν κατάσκοποι της Δύσης.

Μιλάμε για την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ταραγμένη περίοδο που Έλληνες σκότωναν Έλληνες με εντολή ξένων δυνάμεων.

Οι σκοποί όπως φαίνεται της μίας πλευράς του ελληνικού εμφύλιου ήταν η δημιουργία «Μακεδονικού κράτους» με εντολή της Μόσχας, αλλά τα σχέδια αυτά χάλασαν μετά την μαζική επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της επίθεσης του ελληνικού στρατού, που περάτωσε με πλήρη επιτυχία τις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών.

Πρόκειται για σχέδια που έκοβαν από την χώρα μας εθνικό έδαφος και θα το έδιναν σε ένα μόρφωμα το οποίο θα εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα και προσδοκίες.

Αυτή η ιστορία στην πατρίδα μας, πρέπει να γίνει μάθημα στις νεώτερες γενιές και να τις πληροφορήσει ότι όταν οι Έλληνες πολεμούν μεταξύ τους, πάντα κάποιος τρίτος επωφελείται.