Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜ ΠΩΣ... Οι Γερμανοί εξυμνούν την επίλυση του Σκοπιανού – «Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος επίλυσης»

«Πραγματικούς Ευρωπαίους ηγέτες» που «επέλεξαν τον δρόμο του συμβιβασμού και του σεβασμού» προκειμένου να πετύχουν τη σταθερότητα και τη...


«Πραγματικούς Ευρωπαίους ηγέτες» που «επέλεξαν τον δρόμο του συμβιβασμού και του σεβασμού» προκειμένου να πετύχουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.




Όπως είπε ο κ. Μάας μιλώντας στη σαββατιάτικη εκδήλωση απονομής του βραβείου «Έβαλντ φον Κλάιστ» στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, αυτός είναι ο «ευρωπαϊκός τρόπος» επίλυσης των προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται πως και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια είχε τονίσει ότι η επίλυση της διένεξης ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια «είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλες εκείνες τις διαμάχες στις οποίες δεν έχουμε ακόμη βρει λύση».

«Αν επιδείξεις το απαραίτητο θάρρος, μπορείς να βρεις λύσεις» είπε συγχαίροντας τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ.

Ανοίγοντας τη χθεσινή εκδήλωση της βράβευσης, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Μάρκους Ζέντερ είχε πει από την πλευρά του ότι «το βραβείο απονέμεται σε δύο εταίρους που επέδειξαν θάρρος για να λύσουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα με τον ενδεδειγμένο τρόπο», παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις χώρες τους.