Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η «Χιόνη» μας πήρε και μας σήκωσε – Τσουχτερό κρύο και θύελλες ως το Σάββατο

Με άγριες διαθέσεις εισέβαλε σε όλη την Ελλάδα η «Χιόνη», το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ο καιρός δεν προβλέπε...


Με άγριες διαθέσεις εισέβαλε σε όλη την Ελλάδα η «Χιόνη», το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ο καιρός δεν προβλέπεται να βελτιωθεί πριν την Κυριακή.

Οι θυελλώδεις άνεμοι -έντασης μέχρι και 10 μποφόρ- έχουν φέρει τσουχτερό κρύο, ενώ προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.






«Αυτή η κατάσταση όσον αφορά στους ανέμους, θα κρατήσει και απόψε, έως και αύριο το πρωί, τουλάχιστον, για να αρχίσουν να εξασθενούν κάπως οι άνεμοι από το μεσημέρι της Πέμπτης«, λέει στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες που ήρθαν από τη βόρεια Ευρώπη, μας επηρέασαν σημαντικά και παρατηρείται μια πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 και 12 βαθμούς, συγκριτικά με εκείνες που είχαμε την Κυριακή και τη Δευτέρα, οπότε ο υδράργυρος έφτασε ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, έχουμε και βροχές και χιονοπτώσεις οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, δηλαδή, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο, καθώς και την Κρήτη.




Τσουχτερό κρύο και την Πέμπτη
«Στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη αύριο, δεν περιμένουμε κάτι από πλευράς φαινομένων, εκτός από αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει και κάτω από το μηδέν σε αρκετές, κυρίως ορεινές περιοχές», αναφέρει ο Νίκος Καντερές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βροχερός χωρίς να λείψουν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες δεν θα είναι ισχυρές, δεν θα έχουν καμία σύγκριση με τις χιονοπτώσεις της τελευταίας κακοκαιρίας και μάλλον δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας
«Φεύγοντας αυτή η ψυχρή εισβολή, υπάρχει και μια άλλη, δεύτερη, που θα μας επηρεάσει με ανάλογα φαινόμενα, την Παρασκευή προς το Σάββατο, δίνοντας ξανά χιονοπτώσεις και στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει πάλι, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και οι βοριάδες θα ενισχυθούν ξανά», μας λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

«Ανακεφαλαιώνοντας, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο, οι πολύ ισχυροί και θυελλώδεις βοριάδες, καθώς και οι χιονοπτώσεις, με τις τοπικές βροχές, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μια βελτίωση αύριο και ουσιαστική βελτίωση, για όλη τη χώρα, με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια, περιμένουμε από την Κυριακή, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη και την Τετάρτη και την Πέμπτη. Θα είναι, λοιπόν, τελείως διαφορετικός ο καιρός έως και την Πέμπτη της ερχόμενης εβδομάδας και από ό,τι φαίνεται θα έχουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, την Παρασκευή (22/2) προς το Σάββατο (23/2)», καταλήγει ο κ. Καντερές.