Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος Χάρτης – πρόκληση από Αλβανούς: «Δικά μας τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα»

΄ Φαίνεται πως μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - «προθύμων» άνοιξε η...

΄

Φαίνεται πως μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - «προθύμων» άνοιξε η όρεξη στα «κοράκια» της γειτονιάς.




Βλέποντας λοιπόν οι Αλβανοί ότι η Ελλάδα άρχισε το… ξεπούλημα, έβγαλαν στη δημοσιότητα χάρτες με σαφή στόχο να αμφισβητήσουν ελληνικά εδάφη και να τα παρουσιάσουν ως αλβανικά.

Ο ακόλουθος χάρτης δημοσιεύτηκε την Κυριακή (10/02) στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας τα εδάφη τα οποία οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν ότι καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους… ανήκαν.


Φαίνεται ότι και σε αυτούς άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.




Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες από τον αλβανικό Τύπο και αυτούς που κρύβονται από πίσω ως μέλη του αλβανικού εθνικισμού, που εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να διεκδικεί ελληνικά εδάφη.

Στους χάρτες μάλιστα εντάσσονται και πόλεις όπως τα Ιωάννινα και μεγάλο μέρος της Ηπείρου, όλη η Μακεδονία, η Θεσσαλία μέχρι τη Λάρισα, ακόμα και η Χαλκιδική.

Ο παλιός χάρτης, δείχνει πως ήταν η κατάσταση στην περιοχή το 1881 όταν η Αλβανία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Το ερυθρό τμήμα του χάρτη φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», αναφέρει το αλβανικό άρθρο.